Bäst att passa på

Eftersom vintern verkar vara begränsad i den här delen av landet får man passa på när det bjuds på snö och minusgrader. Så idag tog jag mig iväg till Täby Konstsnöspår för att träna lite i skidspåret. Är ju ingen stjärna direkt men tycker att det är väldigt roligt. Det är andra gången i år så tekniken är lite rostig får jag nog säga… Fördelen med det här spåret är att det är draget på en golfbana vilket innebär minimalt med backar. Backar (nedför) är det läskigaste med att åka längd. Man står på skidor som är som tandpetare och som verkligen inte beter sig som jag vill. Så att ta sig nedför en backe är i min mening smått omöjligt utan att ramla. Måste träna på det där… Men idag var det flackt och fint – passar mig utmärkt.

Längd är ett toppensätt att träna på under vintern. Både flås och muskler får jobba. Flåset är det sådär med inser jag – var helt slut efter ett varv på slingan (som var runt 2 km tror jag). Blev omkörd av varenda pensionär tror jag… Men även om det är sjukt jobbigt så är det ju samtidigt så jäkla roligt. Och skönt! Att vara ute i ljuset och få lite ljusterapi gör susen för energinivån. Har sneglat på de där stakmaskinerna på gymmet – kanske ska testa dem lite… Armarna var som gelé efter några varv så lite mer stakmuskler hade jag nog inte dött av :-).

Jag har en liten tanke om att försöka mig på Tjejvasan någon gång så jag måste verkligen få till mer längdträning – och öva på nedförsbackar. Hoppas vintern håller i sig en stund till nu.

Ikväll ska jag köra pass. Det var något år sedan jag körde riktig gruppträning så det ska bli kul. Älskar att peppa andra och hjälpa dem att ta ut sitt bästa. Cirkelträning står på schemat ikväll och jag ska nog lyckas få mina deltagare att svettas ordentligt :-).

Tjing!

No Comments Yet

Comments are closed