Välkomna till min blogg Ett snällare liv!

För några månader sedan insåg jag en dag att jag under de senaste drygt 10 åren konstant har givit mig själv dåligt samvete när jag tränar dåligt, äter dåligt, väger för mycket, är slapp i musklerna osv. Det blev som en väckarklocka – jag kan inte leva så här, det är ju inget liv! Det är dags att börja bli snällare mot mig själv och hitta tillbaks till träningsglädjen – det är ok att inte väga lika mycket (eller lite kanske) som när jag var 22 och att träna 2-3 gånger i veckan är ju faktiskt rätt bra… att yoga är rätt bra träning fast man inte blir flåstrött.

För några månader sedan insåg jag en dag att jag under de senaste drygt 10 åren konstant har givit mig själv dåligt samvete när jag tränar dåligt, äter dåligt, väger för mycket, är slapp i musklerna osv. Det blev som en väckarklocka – jag kan inte leva så här, det är ju inget liv! Det är dags att börja bli snällare mot mig själv och hitta tillbaks till träningsglädjen – det är ok att inte väga lika mycket (eller lite kanske) som när jag var 22 och att träna 2-3 gånger i veckan är ju faktiskt rätt bra… att yoga är rätt bra träning fast man inte blir flåstrött. Jag ska sluta lägga för mycket fokus på vad jag äter också – kolhydrater eller inte kolhydrater, fett eller inte fett, med eller utan socker. Jag ska må bra helt enkelt!

Jag är övertygad om att detta är något väldigt många, framförallt kvinnor, behöver bli bättre på – att vara snälla mot sig själva. Inte bara när det gäller kost, träning och kroppsuppfattning utan även när det gäller familj, jobb och fritid. Detta kommer jag utforska och skriva om baserat på mig själv och mina erfarenheter. Jag kommer blanda iakttagelser och tankar med rena tips om kost och träning, men utan pekpinnar – vi måste sänka ribban och bli av med prestationsångesten, hitta tillbaks till träningsglädjen och sluta jämföra oss med grannfrun som tränar 7 dagar i veckan samtidigt som hon lagar mat, städar, storhandlar och tar hand om sina 4 barn med ett leende på läpparna och en midja om en Barbie… 

Jag hoppas att ni vill följa med mig på min resa mot ett snällare liv? Jag tror det kommer bli både tufft och roligt, men min förhoppning är att komma ut på andra sidan gladare och mer tillfreds med tillvaron och livet. 

Är ni med? Då kör vi!

Nu kör vi!
Inga kommentarer

Stängt för kommentarer