Fredagskänslan kom av sig

En bra vecka fick ett tungt slut. Fredagskänslan kom av sig på eftermiddagen när vi alla nåddes av nyheten om den fruktansvärda terrorattacken i Stockholms City. För mig som jobbar bara några kvarter ifrån där allt hände blev det ännu mer påtagligt och obehagligt. Jag går på Drottninggatan i stort sett varje dag så detta kändes så tätt inpå som det bara kan.

En bra vecka fick ett tungt slut. Fredagskänslan kom av sig på eftermiddagen när vi alla nåddes av nyheten om den fruktansvärda terrorattacken i Stockholms City. För mig som jobbar bara några kvarter ifrån där allt hände blev det ännu mer påtagligt och obehagligt. Jag går på Drottninggatan i stort sett varje dag så detta kändes så tätt inpå som det bara kan. Jag lyckades i alla fall ta mig hem utan problem, men inte utan att snegla misstänksamt på svartmuskiga män jag mötte…På vägen hem fick jag reda på att en av mina bästa vänner hade befunnit sig på Åhléns när det hände, precis ovanför där lastbilen körde in. Hon lyckades ta sig därifrån och hem och jag är så tacksam över att hon klarade sig välbehållen.

Den här eftermiddagen fick oss alla att bara vilja åka hem och krama om sina nära och kära och att säkerställa att alla man känner var välbehållna. Att sen sitta och titta på nyhetssändningarna med bilder och vittnesuppgifter om det som hade inträffat gjorde allting så mycket mer verkligt och så otroligt ledsamt och otäckt – tårarna låg nära hela kvällen och tankarna var svåra att samla. 

Idag söndag sken i alla fall solen och värmde skönt och det passade bra att ge sig ut på en power walk. Jag fick med mig min äldsta son men han tycker att jag är lite pinsam när jag går med kraftfulla steg och pendlande armar så han joggade en bit framför mig… Vi möttes upp nere på Eriksö där vi har ett elljusspår och där blandade vi jogg, gång och fysövningar. Jag tycker det är ett bra sätt att piffa till sin power walk-runda. T.ex. så stannade vi vid varje lyktstolpe och gjorde knäböj och armhävningar om vartannat. På bänkarna som stod längs med stigen gjorde vi dips och på en av bryggorna körde vi situps. Då händer det lite mer än ”bara” att gå på rundan. Tycker det är kul att göra något tillsammans med sonen också som annars mest hänger på fotbollsplan…

Helgen börjar gå mot sitt slut och en ny vecka tar sin början. Lite eftertänksam, med helt nya erfareneheter och tyvärr en sorts rädsla som inte funnits där tidigare. Men vi får inte låta detta hemska ta över våra liv för då har terroristerna vunnit. Så imorgon kommer jag gå på Drottninggatan och skänka mina kärleksfulla tankar till offer och deras anhöriga.

 

 Kram till er alla.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer