Sommar & Semester

Så har vi passerat härliga Midsommar med underbart väder, sill, jordgubbar, blommor och grillat – åh vilken härlig dag det där är! Så ursvenskt liksom. Nu blickar de flesta av oss framåt mot semestertider och ser fram emot ledighet med tid för vila och lite lata dagar utan en massa måsten (förhoppningsvis). Det vi vill göra är ju att slappna av och lägga bort alla krav och för många innebär det ju också att träningen kan bli lite lidande – särskilt om man är van vid att gå på gymmet i anslutning till jobbet. Kanske du till och med pausar träningskortet under sommaren?

Så har vi passerat härliga Midsommar med underbart väder, sill, jordgubbar, blommor och grillat – åh vilken härlig dag det där är! Så ursvenskt liksom. Nu blickar de flesta av oss framåt mot semestertider och ser fram emot ledighet med tid för vila och lite lata dagar utan en massa måsten (förhoppningsvis). Det vi vill göra är ju att slappna av och lägga bort alla krav och för många innebär det ju också att träningen kan bli lite lidande – särskilt om man är van vid att gå på gymmet i anslutning till jobbet. Kanske du till och med pausar träningskortet under sommaren? Och det gör ju absolut ingenting, att stå inne på ett gym när solen skiner är ju inte speciellt inspirerande.

Men vi vill kanske hålla igång ändå? Många har kämpat med strandkroppen ända fram till nu och så kommer semestern och vi sänker aktivitetsnivån och äter kanske lite mer (ja kanske lite mer grillat med goda såser och rosé…?) – och vet ni, så måste det få vara. Herregud, det är semester så vi måste ju släppa loss lite!

Men det som är så härligt med sommaren är  ju att det faktiskt är mycket enklare att vara hälsosam och ta hand om sig. Tänk på alla goda bär som smakar så gudomligt nu – frossa!  Eller alla grönsaker som helt plötsligt smakar något överhuvudtaget. En fräsch sallad till det grillade är ju mycket godare än trötta pommes eller ungsrostad potatis. 

Godaste frukosten just nu – färska bär!

Träningen då? Hur gör man när man inte kan gå till gymmet som man är van vid? Ja, träna utomhus istället tänker jag. Gå långa power walks med bra tempo. Vill man slänger man in några styrkeövningar också – typ knäböj, armhävningar, situps. Enkelt men effektivt.

Eller sätt ihop ett enkelt och snabbt pass och kör på altanen, gräsmattan, klipphällen – knäböj, armhävningar, ett par magövningar, upphopp, burpees. Sätt en tid på timern (15-20 min) och KÖR! Detta är ett så himla enkelt sätt att träna på och det krävs inga redskap och minimalt med tid. Men det kan kännas lite svårt i början att komma in i det om man inte är van, men det är bara att testa. Få med en kompis kanske?

Google och Youtube är fantastiska källor till träningsövningar eller botanisera bland böcker – det finns ju en uppsjö av träningsprofiler som har gett ut böcker som är fulla med övningar och färdiga pass. Min favorit är Paolo Robertos Träningsbibel – massor av bra övningar plus massor av färdiga pass för olika nivåer. 

Men allt det goda och smarriga då? Snacksen till den kalla ölen? Glassen till jordgubbarna? Bearnaise till köttbiten? Sitta på uterservering och dricka bubbel? Ska man inte få göra det då? Men JO det är klart!! Det är ju det som är hela grejen med sommaren! Inget dåligt samvete när vi njuter, ok? Och det blir ju enkelt när vi kör powerwalks och sköna träningspass på gräsmattan eller hur ;-). 

Nu går vi ut och njuter av sol och sommar!

Tjing!

Härliga sommar!

Midsommarblommor

 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer