Det snällaste jag gjort

För drygt en månad sedan gjorde jag det snällaste jag gjort på väldigt väldigt länge – jag sa upp mig från jobbet. Åh den känslan av lätthet och glädje som fyllde mig när jag gick hem den dagen! Obeskrivligt!

För drygt en månad sedan gjorde jag det snällaste jag gjort på väldigt väldigt länge – jag sa upp mig från jobbet. Åh den känslan av lätthet och glädje som fyllde mig när jag gick hem den dagen! Obeskrivligt!

Jag har länge vantrivts på mitt jobb, men det senaste året har tagit priset. Det har varit ångestladdat att gå dit, varje söndag har jag spenderat med att må sämre och sämre och sluta mig i mitt skal och vara otrevlig mot alla runt omkring bara för att jag dagen efter måste gå till jobbet. Jag har haft ont huvudet, ont i magen, svårt att somna, ångest, eksem och så fort jag vaknade på morgonen började tankarna och oron mala. Min man har varit orolig för att det till slut ska ge större fysiska symptom så att jag skulle behöva sjukskrivas. Min träningslust har varit lika med noll och jag vet att när man har det så här är det allra bästa att faktiskt träna men det har inte gått. All energi har gått till att ta sig igenom arbetsdagen och även att vara arg och förbannad på jobbet. Det enda jag har velat göra är att gå hem från jobbet och lägga mig i soffan och äta godis och kolla på TV…totalt orkeslös.

Jag har egentligen tyckt om mitt jobb, alltså det jag gör. Men här har kombinationen alltför hög arbetsbelastning tillsammans med dåligt ledarskap gjort att arbetslivet blev en pina. Man förstår inte riktigt hut viktigt det är med bra ledarskap förrän man befinner sig i en situation med riktigt dåliga chefer… 

Men så föll saker och ting på plats så att jag äntligen kunde gå in till min chef och säga upp mig. En månads uppsägningstid innebar att jag 30 dagar senare kunde lämna kontoret för sista gången. Det var med fjäderlätta steg och värme i hjärtat jag gick därifrån för drygt en vecka sedan. En stor tyngd har försvunnit från mina axlar och jag känner att jag kan andas igen. Jag känner hur bitterhet och ilska rinner av mig. Dessutom skiner solen och jag får vara ledig i 5 veckor innan mitt nya äventyr tar sin början. Mer om det lite senare ;-).

Jag har insett hur jäkla viktigt det är att trivas på jobbet, eller med det man gör till vardags. Man är oftast mer på jobbet än med sin familj och vänner. Då är det ju extremt viktigt att man trivs – både med det man gör och med människorna runt omkring en. Livet är alldeles för kort för att bli bitter och sur över idioter på jobbet! Det räcker nu! Så om du också befinner dig i samma situation – ta dig därifrån! Så fort du kan.

Nu ska jag ta mitt lätta hjärta och njuta av min nyfunna frihet utan bitterhet och idioter.

Hej hopp!

Ps. Nu kan du följa mig på Instagram också!

https://www.instagram.com/ettsnallareliv/

Njuter av frihet och sommar!

No Comments Yet

Comments are closed