Ny vardag

Min vardag är helt ny. I måndags började jag i skolan! Är sjukt peppad!

Efter 5 veckors ledighet börjar nu mitt nya liv i två år – Yrkeshögskoleutbildning på IHM här i Stockholm. Jag ska plugga (håll i er – långt namn…) Konceptutveckling inom Event och Besöksnäring. Eller kort sagt Projektledning inom event typ.

Min vardag är helt ny. I måndags började jag i skolan! Är sjukt peppad!

Efter 5 veckors ledighet börjar nu mitt nya liv i två år – Yrkeshögskoleutbildning på IHM här i Stockholm. Jag ska plugga (håll i er – långt namn…) Konceptutveckling inom Event och Besöksnäring. Eller kort sagt Projektledning inom event typ.

Min klass består av 40 personer som verkar mycket trevliga. Jag och två till är över 40, resten är nånstans 22–33 gissar jag. Ska bli kul att lära känna alla under dessa två år och jag tror och hoppas att vi kommer vara en skön grupp med en massa olika åsikter och infallsvinklar. Första dagen fick jag två nya bästisar; den ena tyckte att jag hade vältränade armar (!) och den andra trodde att jag var typ 35 (!). Som sagt MYCKET trevliga människor ;-). 

Detta är en helt ny värld för mig, som jag ska lära känna. Att gå ifrån ett heltidsjobb med arbetsuppgifter som jag kände till och var bra på till att sitta i skolbänken och LÄRA mig nya saker – hur spännande är inte det?! Många har sagt att de tycker jag är modig som gör detta, men för mig känns det nu bara helt rätt. Först var det en nödvändighet – att byta riktning. Men nu känns det helt naturligt och jag vet att detta kommer bli bra. 

Det blir som sagt en helt ny vardag, som jag ska pussla ihop med den övriga vardagen. Att få till bra nya rutiner för t.ex. träningen och maten (att sitta hemma mycket med välfyllt kylskåp och skafferi kommer ställa oerhörda krav på min självdisciplin…). Planering kommer vara A och O, men jag har också lyxen av att inte behöva vara i skolan 8–5 så det kommer finnas tid till att få till ett bra träningsschema här hemma. Det har jag ju övat på nu i sommar så jag tror att det kommer funka bra. 

Planering är alltid viktigt när man vill ha ordning på saker och ting och det gäller även kost och träning. Att planera är ju iofs inte speciellt svårt – det är att hålla schemat som kan vara knepigare…. 

Maten

För mig kommer det vara extremt viktigt att planera och fixa med matlådor att ha med till skolan eftersom jag nu ju är fattig student. Det finns inget utrymme rent ekonomiskt att gå ut och äta så matlåda är det som gäller. Det gör det ju extremt mycket enklare att få koll på det man äter och jag kan välja bra och sund mat att ta med mig (efter den här sommaren behövs lite nyttigheter kan jag säga…). Toppen! 

Träningen

När jag jobbade var jag fast i ett visst tidsschema för träningen – lunch eller eftermiddag/kväll. Jag är inte jättebra på att träna efter jobbet om det inte är ett superbra pass som jag verkligen gillar. Nu har jag fördelen att kunna träna när jag vill de dagar jag inte är i skolan och jag ska verkligen försöka ta vara på det. Kanske komma upp på morgonen och köra powerwalk (skönt sätt att vakna på) och sen komplettera med ett styrkepass ute på altanen lite senare på dagen. Jag känner att det kommer vara viktigt att röra på mig ordentligt eftersom jag vissa dagar kommer sitta helt stilla en hel dag i skolbänken.

Så, sommaren är slut, hösten är på väg och jag tycker att det är rätt skönt. Det blir som en naturlig ”omstart” efter sommarens frosseri och med min nya vardag blir det ju lite extra mycket ”nytt liv” att börja med och det känns positivt. Jag är superpeppad och jag hoppas peppen spiller över på allt annat i tillvaron! 

Nu ska jag ta tag i min första läxa. 

Tjing!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer