Vegansk chokladtryffelkaka

Hejsan!

Här kommer recept på en helt sagolik kreation som jag bjöd min syster på i fredag. Känner jag oss rätt kommer det också slinka ner en bit (eller två) även ikväll. Receptet fann jag på Nilla´s Kitchen men har i vanlig ordning korrigerat det något, samt gjort en nötfri variant eftersom min syster är allergisk.

Varsågoda!

Botten

– 5 urkärnade dadlar.

– 2 dl solrosfrön

– 1 dl kokos

– En nypa salt

– 1-2 msk vatten (vid behov)

Hejsan!

Här kommer recept på en helt sagolik kreation som jag bjöd min syster på i fredag. Känner jag oss rätt kommer det också slinka ner en bit (eller två) även ikväll. Receptet fann jag på Nilla´s Kitchen men har i vanlig ordning korrigerat det något, samt gjort en nötfri variant eftersom min syster är allergisk.

Varsågoda!

Botten

– 5 urkärnade dadlar.

– 2 dl solrosfrön

– 1 dl kokos

– En nypa salt

– 1-2 msk vatten (vid behov)

Mixa dessa ingredienser till en kladdig massa. Tryck ut i botten på antingen en lite mindre springform, eller i flera små portionsformar. Förbred sedan chokladtryffellagret.

– 2 mogna avokado(s)

– 2 msk kokosolja

– 2 msk carobpulver

– 2 msk kakao (du kan enbart använda kakao om du vill ha den lite chokladigare)

– 2/4 dl agave/honung

– En nypa salt

Mixa även dessa ingredienser till en ljuvlig smet och bred över solrosbottnen. Slicka ur skålen (jag lovar, du kommer inte kunna låta bli), och ställ sedan kallt i kylen över natten, alternativt i frysen i ca 1,5 timme. Servera med vispad kokosgrädde och färska bär.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer