Veckans vegetariska: Halloumistroganoff med morötter och linser

Godmorgon!

Började dagen med en krispig morgonprommis och nu är det pluggdag med en vän som gäller. Det är för övrigt ett hett tips! Även om du inte har vänner i närheten som pluggar samma som dig, så är de väldigt mycket roligare att plugga tillsammans med någon. Koka en stor kanna kaffe, kirra något gott pluggsnacks och ta en heldag. Pausa med lite promenader eller någon annan rörelse, så lovar jag att pluggandet känns lite lättare.

Godmorgon!

Började dagen med en krispig morgonprommis och nu är det pluggdag med en vän som gäller. Det är för övrigt ett hett tips! Även om du inte har vänner i närheten som pluggar samma som dig, så är de väldigt mycket roligare att plugga tillsammans med någon. Koka en stor kanna kaffe, kirra något gott pluggsnacks och ta en heldag. Pausa med lite promenader eller någon annan rörelse, så lovar jag att pluggandet känns lite lättare.

Men det var inte det jag skulle tipsa om egentligen denna tisdagsmorgon. Utan det var gårdagens middag, som bestod av en f a n t a s t i s k holloumistroganoff med linser och morötter. Hittade receptet på Coops hemsida; men utgick från vad jag hade hemma.

För 4 portioner:

– En gul lök

– 200 gram halloumi

– 2 morötter

– 1 dl röda linser

– 2 dl creme fraiche 

– 1 dl krossade tomater

– En burk champinjoner alt. färska champinjoner

– Chili, salt och peppar

Gör såhär! 

Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skär halloumin i tärningar och stek tills de får en fin yta. Lägg därefter på ett fat på sidan. Hacka och stek lök och morötter i lite olja och chili. Häll över creme fraiche, krossade tomater och de kokta linserna. Låt puttra en stund och ett par minuter innan servering lägger du i den stekta halloumin, svampen (om den är på burk, annars steker du den tillsammans med löken i början) och smakar slutligen av med salt och peppar. Servera med en härlig sallad, eller för en mer mättande variant; råris eller quinoa. 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer