Näringsrika choklad-cookies

Fredag! Fri-yay! TGIF!

Ja precis. Jag är så tacksam för helg, och en nästan helt ledig sådan! Hur ofta händer det liksom? 

Fredag! Fri-yay! TGIF!

Ja precis. Jag är så tacksam för helg, och en nästan helt ledig sådan! Hur ofta händer det liksom? 

Denna fredag kickades igång med en frukostdejt tillsammans med min pappa. Sen har jag försökt plugga, men jag är så fruktansvärt trött! Gav upp för en stund sen och tog en 30 minuters powernap, och nu en kaffe på det. Hoppas verkligen energin kommer igång snart, för härnäst väntar en eftermiddag med ett möte, mitt gruppträningspass för seniorer och sedan tre massager. Puh! Tur är väl att det är roliga grejer allting.

Ikväll är det sedan bio med min syster som gäller, och imorgon bakdag med en vän, burgare till middag med en annan. Har en fin helg framför mig. Hur ser er helg ut?

Och eftersom det är fredag tänker jag givetvis bjuda på ett smarrigt recept. Dessa kakor slängde jag ihop sent igårkväll när chokladsuget slog till. Inspiration fick jag av instagramkontot; “plantifulsisters”.

Näringsrika choklad-cookies:

– 230 gram svarta, kokta bönor.

– 1 banan

– 7 dadlar

– 1/2 dl honung

– 1 dl havregryn

– 1/2 dl kakao

– 2 msk carobpulver (kan uteslutas)

– En rejäl nypa himalayasalt.

Gör såhär: Skölj bönorna i ett durkslag och mixa sedan till en slät smet tillsammans med bananen, honungen och dadlarna. Tillsätt därefter resten av ingredienserna och mixa lite till. Klicka ut i små runda kluttar (ca 4 cm i diameter) på en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda på 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna!

Trevlig helg!

//Hannah

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer