Morots- och halloumibiffar

Godmorgon!

Måste dela med mig av gårdagens underbart goda middag. Halloumi är en av mina absoluta favoriter när det gäller råvaror och proteinkällor. Det är fantastiskt gott och enkelt att ha att göra med. Dessutom går det att variera så mycket. 

Receptet på dessa biffar hittade jag i Ica-bladet häromdagen, och var såklart tvungen att prova.

Såhär gör du!

– 250 gram morötter

– 200 gram halloumi (gärna med chili)

– 3/4 dl ströbröd

– 1 ägg

– Salt, peppar och eventuellt chili.

Godmorgon!

Måste dela med mig av gårdagens underbart goda middag. Halloumi är en av mina absoluta favoriter när det gäller råvaror och proteinkällor. Det är fantastiskt gott och enkelt att ha att göra med. Dessutom går det att variera så mycket. 

Receptet på dessa biffar hittade jag i Ica-bladet häromdagen, och var såklart tvungen att prova.

Såhär gör du!

– 250 gram morötter

– 200 gram halloumi (gärna med chili)

– 3/4 dl ströbröd

– 1 ägg

– Salt, peppar och eventuellt chili.

Slå på ugnen på 250 grader. Riv morötterna och halloumin grovt med ett rivjärn. Blanda i en bunke tillsammans med övriga ingredienser. Häll lite olja på händerna och forma sedan till nio biffar (tre per person är rätt lagom)och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Värm i ugnen i 15-20 minuter, eller tills biffarna fått en lite krispig yta och fin färg.

Dessa godingar serverade jag tillsammans med en härlig grönsallad med majs, tomat och äpple, samt en urgod hummus på kikärtor, kvarg, vitlök, chili, salt och peppar. Bon apetit!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer