Lördagstipset: Pizza

Lördagspizza!

Jag ÄLSKAR pizza. I alla dess former. Tyvärr är den klassiska, flottiga “svenska” pizzan kanske inte den mest hälsosamma, och även om jag unnar mig en sådan då och då också, så finns det betydligt mer hälsosamma alternativ som är minst lika goda (om inte godare). 

Lördagspizza!

Jag ÄLSKAR pizza. I alla dess former. Tyvärr är den klassiska, flottiga “svenska” pizzan kanske inte den mest hälsosamma, och även om jag unnar mig en sådan då och då också, så finns det betydligt mer hälsosamma alternativ som är minst lika goda (om inte godare). 

Så mitt första tips är tortillapizza. Tortillabröd finns idag i både glutenfria, äggfria och mjölkfria varianter (förutom de vanliga tortillabröden då, som också funkar prima) och är utmärkt som pizzabotten. Kleta på lite tomatpuré och toppa därefter med allt du gillar och lite till. In i ugnen på ca 200 grader i 10 minuter och servera med en göttig sallad till.

Mitt andra pizzatips är knäckepizzan. SÅ GOTT! Den krispiga konstistensen gör sig utmärkt bra som botten, och med en massa goda toppings blir det succé.

Här är mina favortitoppings:

– Chevréost med rödbetor, honung och valnötter.

– Tacofärs, tomater och en massa ost.

– Champinjoner, fetaost och spenat.

– Färska tomater, soltorkade tomater och mozzarella.

– Päron och chevréost med pinjenötter och havssalt.

Mitt fetaste tips idag blir att göra en massa små pizzor med olika toppings, bjuda hem en hög med vänner, “sliza” upp pizzorna och köra en grym pizzabuffé. Kan inte bli annat än grymt!

Kram!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer