Hej hörni!
Vi måste prata om en sak. Om denna alldeles underbara skapelse som experimenterades fram i köket igår.
Med en knäckig och kola-aktig smak blev den faktiskt (inte för att skryta) en av mina absolut bästa skapelser, och tillsammans med vispad kokosgrädde och svenska blåbär dog mina smaklökar något.
Här är receptet!
Kakan:
– 230 gram vita kokta bönor
– 8 dadlar
– 2 msk kokosolja
– 2 msk carobpulver
Hej hörni!
Vi måste prata om en sak. Om denna alldeles underbara skapelse som experimenterades fram i köket igår.
Med en knäckig och kola-aktig smak blev den faktiskt (inte för att skryta) en av mina absolut bästa skapelser, och tillsammans med vispad kokosgrädde och svenska blåbär dog mina smaklökar något.
Här är receptet!
Kakan:
– 230 gram vita kokta bönor
– 8 dadlar
– 2 msk kokosolja
– 2 msk carobpulver
– 1 ägg (går att utesluta om man vill ha den vegansk)
– 1 tsk bakpulver
– En nypa havssalt
Skölj bönorna och mixa sedan alla ingredienser till en slät smet. Smörj en form med kokosolja och grädda i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna och förbered frostingen.
Frosting:
– 4 dadlar
– 1/2 dl kokosolja
– 2 msk carobpulver
– 2 msk mandelsmör ( kan uteslutas)
– En rejäl nypa salt
Smält kokosoljan och mixa den med övriga ingredienser. När kakan svalnat breder du över krämen på kakan och ställ sedan i kylen. Godast är den om den får stå kallt några timmar eller över natten. Servera med vispad kokosgrädde och bär!
Kram!
//Hannah