I’m back!

Som en god vän sa; ibland kommer livet med överraskningar, och tyvärr är alla inte lika roliga.

För två veckor sedan råkade vi ut för en otäck överraskning, då min syster, som är i Indonesien och backpackar, blev biten av en giftig fisk eller en orm. Hon mår idag mycket bättre, men dessa veckor har varit oerhört jobbiga för oss alla. Att befinna sig maktlös på andra sidan jorden är något jag inte önskar ens min värsta fiende. Livet har mer eller mindre pausats, och jag längtar enormt mycket till imorgon, då vi äntligen ska få hämta henne på Arlanda flygplats. 

Som en god vän sa; ibland kommer livet med överraskningar, och tyvärr är alla inte lika roliga.

För två veckor sedan råkade vi ut för en otäck överraskning, då min syster, som är i Indonesien och backpackar, blev biten av en giftig fisk eller en orm. Hon mår idag mycket bättre, men dessa veckor har varit oerhört jobbiga för oss alla. Att befinna sig maktlös på andra sidan jorden är något jag inte önskar ens min värsta fiende. Livet har mer eller mindre pausats, och jag längtar enormt mycket till imorgon, då vi äntligen ska få hämta henne på Arlanda flygplats. 

Som ni märkt har bloggen blivit lidande, men jag känner mig nu redo att ta tag i skrivandet igen. Har varken lagat speciellt rolig mat, bakat eller tränat så mycket dessa veckor, vilket förutom olyckan också berott på förkylning och tentor. Men som sagt, I’m back. Och vad passar du bättre än ett recept?

Igår snodde jag ihop en vegansk bönstroganoff som blev fasligt god. Receptet har ni här:

För 2-3 portioner:

– 1/2 gul lök

– En stor vitlöksklyfta

– Chili

– En morot

– Färska champinjoner

– 230 gram (en tetra) kokta vita bönor.

– 2 dl krossade tomater

– 2 dl kokosmjölk

– Salt och peppar.

Börja med att steka lök,vitlök och chili i lite olivolja. Skiva under tiden moroten och champinjonerna, och fräs dessa tillsammans med löken. Slå över kokosmjölken och de krossade tomaterna och låt puttra i 10-15 minuter. Skölj bönorna och lägg i grytan ca 2-3 minuter innan servering. Smaka av med salt och peppar. Servera kreationen med bönpasta, råris eller en stor, fräsch sallad!

Jag skypade med min syster medan jag tillagade maten, och hon sa; “Alltså Hannah, det ser ganska äckligt ut”. Jag kan till viss del hålla med, men det smakade åtminstone ljuvligt! Haha!

 

Bon appetit!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer