Ibland blir det inte som man tänkt sig

Hej finaste ni!

Här sitter jag nu på ett lägenhetshotell på Gran Canaria, ett glas cava och undrar hur tusan vi hamnade här. 

Hej finaste ni!

Här sitter jag nu på ett lägenhetshotell på Gran Canaria, ett glas cava och undrar hur tusan vi hamnade här. 

Fredagskvällen blev toppen! Vi kombinerade skumpa med hemtanta, res-pirr och plockmat. Perfekt! Och klockan 05.00 på lördagen åkte vi sedan taxi till Arlanda. Sedan kantades dagen av strul, förseningar, trasiga schampo-flaskor som läckt ut i hela väskan, lång väntan, dålig mat, övervikt på väskor och så vidare. Vi höll dock modet uppe, och när vi äntligen satt på sista flyget (som för övrigt var försenat) firade vi med ett glas vin och resan gick fint. 

Vi möttes av vår transfer som tog oss direkt till hotellet där vi alltså skulle ha vår praktik. När vi såg hotellet blev vi mållösa. Så himla fint, och med världens vackraste utsikt över havet och solnedgången. Vi sa; “nu vänder vår otur”,och skrattade. Men ack så fel vi hade.

När vi presenterade oss i receptionen var det ingen som visste att vi skulle komma. Här hade vi inte ätit på ungefär sju timmar och var både extremt trötta, hungriga, törstiga och med en begynnande huvudvärk. Till slut hittade kvinnan i receptionen våra uppgifter, men därefter följde en dryg timme av strul och missförstånd, folk som skulle visa oss runt men som inte dök upp och stressad personal som mest verkade irriterade över vår ankomst och som varken hälsade eller tog i hand. När vi slutligen skulle få vårt rum och bli rundvisade blir vi ledda till en ståldörr med skylten “EXIT” och sedan ut ut utanför hotellets vackra rum och fasader. Rummet vi skulle sova i delades med två andra och var VIDRIGT. Sopor på golvet, gammal disk överallt (inklusive i badrummet)  och tuggumin kletade på både väggar och sängar. Det klibbade under fötterna och var dålig luft. Vi blev sedan visade till “personalköket” som snarare var en källarlokal med strålkastare och en hög tallrikar. Vi fick veta att vi knappt kommer ha några raster och inte har tillgång till hotellets faciliteter i den mån vi fått höra tidigare.Vi fick inte heller någon som helst info om när vi är tänkt att börja jobba, arbetstider, kontaktperson etc. 

Till saken hör också att vi innan avresa skrivit på en hel hög med papper och avtal som handlar om hur noga vi ska sköta rummet, vår egen hygien och så vidare. Så, ni kan kanske förstår att vårt humör inte var på topp här. Vi var båda nära till gråt och magkänslan var inte ett dugg positiv. 

Så, efter en natts ganska orolig sömn vaknade vi upp och bestämde oss för att följa magkänslan och åka därifrån. Sagt och gjort, v bokade nytt flyg hem (på onsdag) och ett nytt hotell, som vi nu inackorderat oss på. Det blev inget lyxhotell, men helt klart godkänt (och tusen gånger bättre än äckelrummet vi var på tidigare) och nu ska vi göra det bästa av de dagar vi har kvar. Så det blir sol, bad, god mat och vin dessa dagar. Totalt fokus på att skämma bort oss själva helt enkelt.

Vi förstår nu att arbetsförhållandena utomlands kan skilja sig ganska rejält jämför med i Sverige, och det är en lärdom vi kommer ta med oss.

Hoppas ni har en fin kväll, det ska minsann vi ha!

Kram! //Hannah 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer