Höstsmoothie med persimon och kanel

Hej NOVEMBER!

Metrologerna har spått snö idag, men jag vaknar till en grådaskig och blöt utsikt. Och när vädret är grått och trist är det desto större anledning att mysa till ordentligt inomhus. Så jag har tänt en hel drös med värmeljus, kokat massor av kaffe och precis avnjutit en riktigt höstig smoothie framför nyhetsmorgon. Gillar ni persimon? I löv it. Så himla söta och goda, och nu är det äntligen säsong för frukten.

Här har vi några anledningar till att njuta av den mumsiga frukten (förutom att det är himla gott):

Hej NOVEMBER!

Metrologerna har spått snö idag, men jag vaknar till en grådaskig och blöt utsikt. Och när vädret är grått och trist är det desto större anledning att mysa till ordentligt inomhus. Så jag har tänt en hel drös med värmeljus, kokat massor av kaffe och precis avnjutit en riktigt höstig smoothie framför nyhetsmorgon. Gillar ni persimon? I löv it. Så himla söta och goda, och nu är det äntligen säsong för frukten.

Här har vi några anledningar till att njuta av den mumsiga frukten (förutom att det är himla gott):

– Sharon/persimon innehåller flera medicinskt aktiva ämnen. Både frukten och bladen används i behandling av hosta, andnöd och högt blodtryck. 

– Frukten innehåller C-vitamin, järn, magnesium, zink och kalium.

– Den är framförallt väldigt rik på betakaroten, som är en viktig antioxidant.

Toppen, eller hur?!

Här är receptet på min krämiga och goda smoothie med persimon och kanel.

– 1 persimon

– 1/2 avokado

– 1/2 dl havregryn

– 2 dadlar

– 2,5 dl havredryck

– Kanel

– Ev ingefära för lite sting.

Mixa alla ingredienser noga i en mixer/blender. Avnjut framför en bra serie, med en stor kopp kaffe och ett dussin tända ljus.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer