Halloumi- och sötpotatisbiffar med en krämig tomatsås

Hej!

Har ni haft en fin helg? Min har varit intensiv men bra. Har hjäpt till hemma med bygg och renovering, så det har varit fullt ös. Men nu är jag tillbaka i stan och redo för en ny pluggvecka. Och sista “vanliga” pluggveckan innan praktik. Som jag nämnt tidigare kommer jag ha en del av min praktik på Gran Canaria, och vi åker redan på lördag! Känns både pirrigt och roligt!

Hej!

Har ni haft en fin helg? Min har varit intensiv men bra. Har hjäpt till hemma med bygg och renovering, så det har varit fullt ös. Men nu är jag tillbaka i stan och redo för en ny pluggvecka. Och sista “vanliga” pluggveckan innan praktik. Som jag nämnt tidigare kommer jag ha en del av min praktik på Gran Canaria, och vi åker redan på lördag! Känns både pirrigt och roligt!

Men hörni. Idag ställde jag mig i köket, slog på en bra ljudbok och gjorde godaste middagen på länge! Jag ÄLSKAR halloumi. Jag ÄLSKAR sötpotatis. Tänk er dessa två ljuvliga smaker, tillsamman i en krämig och het kreation. Det blev biffar och till det en riktig “hittepå”-sås med tomat, chili och vitlök. SUCCÈ! Utan att överdriva. Här har ni!

3-4 portioner.

Biffarna:

– 1 stor sötpotatis

– 200 gram halloumi

– 2 ägg

– Hackad färsk chili (eller torkad)

– En vitlöksklyfta

– Salt och peppar

Riv sötpotatisen och halloumin grovt och lägg i en skål. Knäck i äggen, kryddorna och pressa ner vitlöksklyftan. Rör om ordentligt och värm upp olja i en stekpanna. Forma biffarna och stek först på ganska hög värme för att få en yta. Låt därefter biffarna värmas på svag värme i 10-15 minuter för att få sötpotatisen mjuk. 

Såsen:

– 1 dl naturell kvarg

– 4 st körsbärstomater

– 1/2 tsk sambal oelek

– 1 vitlöksklyfta

– Salt och peppar

Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Servera biffarna med en härlig sallad och en stor klick sås. MUMS!

Nu ska jag ner mot gymmet och hålla i veckans första träningspass tillsammans med mina härliga deltagare! Men denna dundermiddag i magen kommer energin vara på topp!

Kram! //Hannah

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer