Hälsosamma kladdkakemuffins med smak av äpple och kanel

Goddagens!

Goddagens!

Det är söndag, och hade ni frågat mig för ett par år sedan hade jag sagt att söndagar är min absoluta favoritdag. När jag var bosatt i Berlin innebar alltid söndagar sovmorgon, ledighet, en stor brunch på något av stadens alla caféer, träning och vila. De senaste månaderna har dock söndagar enbart inneburit jobb, men idag är jag faktiskt ledig. Ledig i den omfattningen att jag är hemma och inte har någon tidspress eller några inplanerade möten/jobb, men ganska så fullproppat med sysslor ändå. Hade en lång lista på saker att ta tag i både gällande plugg, jobb och hemmasysslor, och det känns faktiskt jätteskönt att ha en hel dag till att göra sånt. Ingen stress, utan bara få mysa på här hemma i mjukisbrallor med kaffet i högsta hugg och bocka av en sak i taget. 

Tog en paus från allt och snodde ihop några muffins som jag sedan tog med upp till en vän. Vi drack en kopp kaffe och avnjöt godingarna i solskenet, och det var ett väldigt skönt och välbehövligt avbrott från pluggandet. Sporthälsas bloggare Yvonne Lundgren bjussade tidigare i veckan på ett recept på nyttig äppelpaj, och jag blev såklart inspirerad av att baka med äpplen jag med. Här har ni det underbart goda resultatet!

Nyttiga kladdkakemuffins med smak av äpple och kanel, 6 stycken:

6 stycken urkärnade dadlar

2 dl mandelmjöl

2 msk kokosolja

1 tsk bakpulver

2 ägg

1 msk kanel

En nypa salt

Ett litet äpple

Solroskärnor/hackade mandlar

Gör såhär: Mixa alla ingredienser bortsett från äpplet och solroskärnorna/mandlarna. Det ska bli en slät och härligt kladdig massa! Klicka därefter i smeten i muffinsformar. Skiva äpplet och tryck ner i muffinsarna. Strö över frön/mandlar och pudra slutligen över lite mer kanel. Grädda på 150 grader i ungefär 30 minuter. 

Hoppas ni har en härlig söndag!

Kram! //Hannah

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer