Hälsosamma kanelbullar

Nu!

Jag ber om ursäkt för dröjsmålet, men nu är bullarna klara och jag ska dela med mig av receptet. De blev fantastiska! Det är inte mycket som slår en riktig, nybakad kanelbulle, men jag tror dessa tametusan kommer upp i samma klass. Receptet hittade jag här och har ändrat litegrann utifrån vad jag hade hemma.

Ca 20 bullar:

– 5 msk smält kokosolja

– 1/2 dl kokosdryck/mandelmjölk

– 2 krm vaniljpulver

– 2 tsk kanel

– 2 tsk kardemumma

Nu!

Jag ber om ursäkt för dröjsmålet, men nu är bullarna klara och jag ska dela med mig av receptet. De blev fantastiska! Det är inte mycket som slår en riktig, nybakad kanelbulle, men jag tror dessa tametusan kommer upp i samma klass. Receptet hittade jag här och har ändrat litegrann utifrån vad jag hade hemma.

Ca 20 bullar:

– 5 msk smält kokosolja

– 1/2 dl kokosdryck/mandelmjölk

– 2 krm vaniljpulver

– 2 tsk kanel

– 2 tsk kardemumma

– 2 msk agavesirap

– 3 msk fiberhusk

– 2 tsk bakpulver

– 1/2 dl kokosmjöl

. 1/2 dl mandelmjöl

– 2 ägg

– 4 äggvitor

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kokosolja, mjölk, kanel, kardemumma, agave och vanilj i en skål. Vispa sedan ägg + äggvitor  en annan skål, och rör därefter ner mjölkblandningen. Vispa noga och blanda därefter i de torra ingredienserna. Låt svälla i kylen medan du gör fyllningen.

– 2 msk kokosolja

– 1 tsk kanel

– 1 tsk kardemumma

– 12 dadlar

– 1 msk agavesirap

Mixa alla ingredienser till en slät massa.

Kavla nu ut degen mellan två stycken bakplåtspapper. Bred ut fyllningen och rulla sedan ihop degen. Jag valde att dela den utkavlade degen i två delar och göra lite mindre bullar. Annars går det bra att låta degen vara hel och göra tio stycken större bullar istället. Skär bullarna och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Strö slutligen över lite kokos och grädda i 12-15 minuter. Låt svalna en stund innan servering!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer