Fredagsfrukost: Mugcake med mandelsmörs- och äppelgömma

Godmorgon!

En fullspäckad jobbdag följt av lite födelsedagsfirande ikväll väntar, så tänkte bara kika in lite snabbt med en god fredagsfrukost! Nämligen en mugcake med en göttig fyllning av mandelsmör och äppelmos. Höstigt och gott!

Gör såhär:

– 0,5 dl havregryn

– 1 msk kokosmjöl

– 3 msk valfri mjölk

– 1 ägg

– En banan

– 1 krm bakpulver

– Äppelmos (gärna hemmagjord)

– Mandelsmör

– Kanel

Godmorgon!

En fullspäckad jobbdag följt av lite födelsedagsfirande ikväll väntar, så tänkte bara kika in lite snabbt med en god fredagsfrukost! Nämligen en mugcake med en göttig fyllning av mandelsmör och äppelmos. Höstigt och gott!

Gör såhär:

– 0,5 dl havregryn

– 1 msk kokosmjöl

– 3 msk valfri mjölk

– 1 ägg

– En banan

– 1 krm bakpulver

– Äppelmos (gärna hemmagjord)

– Mandelsmör

– Kanel

Mosa bananen med en gaffel och blanda i alla ingredienser förutom mandelsmöret och äppelmoset. Smörj in en kopp med lite kokosolja och häll i smeten. Gör ett litet hål i smeten med en sked, som du fyller med ca 0,5 msk mandelsmör och 1 msk äppelmos. Täck igen hålet och pudra över med lite kanel. Värm i micron i 4-5 minuter (kakan är oftast klar när den svällt upp ordentligt) och servera med exempelvis kvarg eller keso.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer