Favorit i repris: Bean Brownie med ljuvligt chokladtäcke

Hörni! Det är FREDAG, och för många innebär det fredagsmys. Jag planerar att baka min grymma Black Bean Brownie med chokladtäcke. Den är helt ljuvlig, och med ett fint näringsinnehåll dessutom.

Brownien:

– Ett paket kokta svarta bönor (ca 230 gram).

– 15 dadlar

– 2 msk kokosolja

– 4 ägg

– 1 dl kakao

– 1 tsk bakpulver

– 2 msk agavesirap/honung

– En nypa äkta vaniljpulver.

Chokladtäcket:

4 msk kokosolja

– 4-5 msk kakao

– 1-2 msk agavesirap/honung

Hörni! Det är FREDAG, och för många innebär det fredagsmys. Jag planerar att baka min grymma Black Bean Brownie med chokladtäcke. Den är helt ljuvlig, och med ett fint näringsinnehåll dessutom.

Brownien:

– Ett paket kokta svarta bönor (ca 230 gram).

– 15 dadlar

– 2 msk kokosolja

– 4 ägg

– 1 dl kakao

– 1 tsk bakpulver

– 2 msk agavesirap/honung

– En nypa äkta vaniljpulver.

Chokladtäcket:

4 msk kokosolja

– 4-5 msk kakao

– 1-2 msk agavesirap/honung

Gör såhär: Mixa ingredienserna till brownien noga med en stavmixer. Försök få bort alla klumpar så att smeten blir len och slät. Smörj en form med kokosolja och grädda därefter brownien på 175 grader i 25-30 minuter. Låt svalna. När kakan är sval smälter du kokosoljan till chokladtäcket. Rör ner sötningen och kakaon och bred över kakan. För att få det där lilla extra brukar jag avsluta med att strö över lite halvssalt. Låt kakan svalna ytterligare, antingen i kylen några timmar eller 45-60 minuter i frysen. Servera med en rejäl klick vispad kokosgrädde eller annat gott alternativ. 

Hoppas er fredagskväll blir toppen!

Kram! //Hannah

No Comments Yet

Comments are closed