En vegetariskt variant på en svensk husman: Rotmos med halloumi och champinjoner

Godkväll!

Min vecka har hitills varit SUPER! Har fått till helt grymma träningspass, som inte bara varit effektiva, svettiga och jobbiga, utan framförallt väldigt roliga! Helt underbart.

Godkväll!

Min vecka har hitills varit SUPER! Har fått till helt grymma träningspass, som inte bara varit effektiva, svettiga och jobbiga, utan framförallt väldigt roliga! Helt underbart.

Efter dagens styrkepass fyllde jag på med fin bränsle i form av en “vegetarianiserad” variant på en klassisk husman. När jag var hemma i helgen pratade min morfar nämligen om rotmos och fläsklägg, och jag ÄLSKAR mos. Potatismos, broccolimos, blomkålsmos, rotmos ja all jädra mos helt enkelt. Så idag fick det bli det. En enkel variant av rotmos tillsammans med stekt halloumi och färska champinjoner. Mums!

En portion:

– 1 stor morot

– 2 små potatisar

– Grönsaksbuljong

– En klick smör

– Salt, peppar och chili.

Skala och skär potatisarna och moroten i små bitar. Koka tillsammans med grönsaksbuljong i 15-20 minuter. Häll av vattnet och mixa med stavmixer till en slät puré. Rör i en klick smör och smaka av med kryddor. Servera skapelsen med stekt halloumi, stekta champinjoner och grönsaker!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer