En udda chia-pudding

Goddagens!

Måste (utan att låta alltför hurtfrisk och glättig) få säga att mitt liv verkligen flyter på just nu. Det är ett strömmande flöde av studier, träning, jobb och umgänge och jag trivs så fantastiskt bra med tillvaron. Det är inte alltid den här balansen mellan skola, jobb och fritid går ihop, men just nu så är det så. Och jag tänker rida på den här vågen så länge det varar.

Goddagens!

Måste (utan att låta alltför hurtfrisk och glättig) få säga att mitt liv verkligen flyter på just nu. Det är ett strömmande flöde av studier, träning, jobb och umgänge och jag trivs så fantastiskt bra med tillvaron. Det är inte alltid den här balansen mellan skola, jobb och fritid går ihop, men just nu så är det så. Och jag tänker rida på den här vågen så länge det varar.

Imorse, strax innan 07 så sprang jag till gymmet (och det är inte så hurtigt som det låter, för jag var fruktansvärt sen och hade inte så mycket val) och hade två PT-kunder. Det slank ner frukost mellan, och därefter drog jag av ett eget styrkepass. Hade ett möte med min chef, traskade hem och nu är det några timmars plugg som gäller. 

Igår gjorde jag en lite udda variant av chia-pudding. Jag gissar på att jag inte är ensam om att ha svårt att få till speciellt god smak på chia-puddingen när man bara använder exempelvis mandelmjölk och chiafrön. Men då har jag ett fantastiskt bra knep på hur ni får en pudding som inte bara är otroligt krämig, utan dessutom både med underbart fräsch smak och fylld med goa näringsämnen. 

Man gör helt enkelt en typ av smoothiebowl som man sen boostar med chiafrön och låter stå en stund i kylen. Såhär gjorde jag:

– 1 banan

– 1 dl frysta hallon

– 1 dl naturell kvarg

– 1 nypa vaniljpulver

– 1-2 msk chiafrön.

Mixa alla ingredienser med en stavmixer, förutom chia-fröna (frönen, fröna, frönor?) som du blandar i med en sked i slutet. Ställ skålen i kylen så att den stadgar sig lite och toppa sedan med massa goda tillbehör. 

 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer