Adventsbak: Saffranskladdkaka

Hejsan!

Hejsan!

Har ni haft en bra helg? Min var fin, och hela lördagen spenderades i köket med en god vän, där vi bakade massor av julkakor och godsaker! Och det bästa av allt? Allt utan gluten och vitt raffinerat socker! Jag njuter också av riktiga lussebullar, goda praliner och smarrig glögg, men jag gillar att kunna variera detta med lite mer hälsosamma alternativ också. Så jag ska nu fram till jul försöka bjuda er på några av mina julfavoriter, och först ut har vi en MAKALÖS kladdkaka med smak av saffran. Obeskrivligt kladdig och med en helt ljuvlig smak och sötma. Yummi!

Here we go!

– 12 färska dadlar

– 3 ägg

– 1 1/4 dl mandelmjöl

– 1 tsk bakpulver

– 2 stora matskedar kokosolja

– 0,5 gram saffran (en påse)

– En nypa äkta vaniljpulver

Gör såhär: Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare till en kletig och slät smet. Smörj en rund form med lite kokosolja och bred ut smeten. Grädda på 175 grader i 18-20 minuter. Låt svalna innan servering och ät godingen tillsammans med en klick vispad kokosgrädde och färska bär!

FOTO: THOMAS HJERTÉN

Bildkälla 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer