Bönpasta med het ratatouille

Hej hopp från en trött och mör, men ack så glad tjej uppe i norra Sverige.

Inneveckan rullar på och vi masserar för fullt. Idag har vi gått igenom rygg och nacke, och det var minst sagt skönt att emellanåt få lägga sig ner, slappna av och njuta av när duktiga kurskamrater övade. Idag belönade vi oss dessutom med en god middag ute efter skoldagens slut. Jag åt en vegetariskt grönsaks- och halloumibiff med rödlöksmarmelad, kokade tomater och en potatisfondant. Så gott!

Hej hopp från en trött och mör, men ack så glad tjej uppe i norra Sverige.

Inneveckan rullar på och vi masserar för fullt. Idag har vi gått igenom rygg och nacke, och det var minst sagt skönt att emellanåt få lägga sig ner, slappna av och njuta av när duktiga kurskamrater övade. Idag belönade vi oss dessutom med en god middag ute efter skoldagens slut. Jag åt en vegetariskt grönsaks- och halloumibiff med rödlöksmarmelad, kokade tomater och en potatisfondant. Så gott!

Och på tal om vegetariskt tänkte jag dela med mig av veckan tips, som också funnits i mina matlådor i princip hela veckan. Nämligen bönpasta med en het ratatouille. Det är svårt att göra det mer enkelt än så.

Koka upp pasta-vatten enligt anvisningar på paketet. Skär zuccini, morötter, lök, vitlök och champinjoner och fräs dessa mjuka i olivolja. När grönsakerna mjuknat och fått lite färg blandar du i ekologiska, krossade tomater. Låt koka upp och krydda med salt, vitpeppar, paprikapulver och chili. Blanda slutligen i en burk majs, och låt sedan puttra medan pastan kokar. Servera med en näve rostade solroskärnor och eventuellt lite hyvlad parmesan. Klart på 15 minuter liksom!

Kanske inte världens mest bildsköna skapelse, men åtminstone smaklökarna dansade och gjorde kullerbyttor.

Kram!

//Hannah

No Comments Yet

Comments are closed