Höstpepp

Hejsan!

Hejsan!

Hur har ni det? Jag har det jättebra här i Norge med familjen. Har blivit bortskämd med massa fantastiska utsikter och kvalitetstid med familjen. En fin avslutning på sommaren och inledning på den analkande hösten! För trots att det känns lite tungt att medge, så går vi faktiskt mot kallare och mörkare tider nu. Många gruvar sig för hösten och vintern. För mörkret och kylan som följer med. Många blir också deppiga på hösten och vintern, och det känns extra tungt att släppa taget om den vackra och ljusa sommaren. Jag påverkas också väldigt mycket av mörkret, men samtidigt ser jag hösten som en nystart. Sim något nytt och fräscht, och efter varma dagar kan jag faktiskt längta efter att få kura in mig i tjocka tröjor, med massa tända ljus och höstens vackra färger. Tänkte dela med mig av mina bästa tips för att göra det bästa av hösten!

1. Planera och sätt upp mål! Som sagt är hösten ett tillfälle till nystart. Det är dags att komma in i rutiner igen, och vad passar bättre än att då också sätta upp lite nya mål? Strukturera upp målen i kategorier och planera för hur du ska gå till väga. Du kanske vill ha ett nytt mål inom träningen?  Inom jobbet eller inom skolan? Oavsett vad ditt mål blir, kommer det garanterat göra att du känner dig lite mer taggad på hösten. 

sites/default/files/image_549.jpeg

 

2. Rensa ur! Åter igen; nystart. Gör en rejäl rensning i garderob och lådor. Skänk bort det du inte längre vill ha eller behöver! Röda korset och Erikshjälpen har inlämningar för både kläder och prylar. Förutom att du får ordning på dina grejer så får du också en överblick på vad du kanske saknar och behöver inhandla inför hösten och vintern. 

3. Tänd ljus! Hösten är tiden för att krypa upp i soffan med massor av tända ljus. Bjud hem en vän, drick litervis med te, hitta en ny serie att plöja i höstmörkret och läs massa böcker. MYS!

sites/default/files/image_550.jpeg

 

4. Promenera! Hösten kan bjuda på otroligt fina dagar, och när löven skiftar färg kan det vara bedövande vackert. Passa på att njuta av dagsljuset och alla färger. Promenera eller spring. Ta med familjen eller vännerna på picknick med varm choklad eller en grillad korv över en brasa. 

sites/default/files/image_553.jpeg

sites/default/files/image_554.jpeg

 

5. Boka in något att se fram emot! Oavsett om det handlar om en solresa till Gran Canaria, en spavistelse, en fjällvandring eller kanske en konsert, , så ger det dig något att se fram. Något som lyser upp i höstmörkret helt enkelt.

sites/default/files/image_555.jpeg

sites/default/files/image_556.jpeg

 

6. Koka soppa! Hösten är soppans tid. Ta vara på säsongens grönsaker och koka soppor i mängder! Går att variera i all oändlighet och är både gott och nyttigt! 

sites/default/files/image_557.jpeg

 

7. Vardagslyxa! Slutligen blir min uppmaning till er att vardagslyxa så mycket som möjligt. Tänd ljus, drick te ur finaste muggen, och ta långa spa-duschar. Bjud hem vännerna på lyxig helgsfrukost eller dra ihop ett gång och ät plockmat mitt i veckan. Njut lite extra helt enkelt.

sites/default/files/image_558.jpeg

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer