Chokladtäckta kokosbollar

Hej på er!

Hej på er!

Jag har just vaknat till liv, stretchat ut mig lite på min nya yogamatta och insuper nu dagens första kopp kaffe. Denna vecka har gått både väldigt fort och väldigt långsamt. På jobbet har det varit full fart, och vädret har varit helt underbart. Har också hunnit med en del löpning och annan träning, vilket känns väldigt skönt. Efter alla penicillinkurer denna sommar känns det som att kroppen äntligen börjar sammarbeta igen. I lördags hade jag och Akå en gemensam födelsedagsfest, med lekar, presenter, bål och poolbadande, och det blev minst sagt en lyckad kväll! Min 23-årsdag infann sig i onsdags, och då blev jag uppvaktad med frukost på sängen, fina och otroligt genomtänka presenter och en god middag efter jobbet. Själva jobbdagen var mindre lyckad då vi hade rekordmycket folk, Celina blev sjuk och jag fick ett sammanbrott, haha. Men allt kan ju inte alltid flyta med, eller hur?

Igår experimenterade jag lite i köket igen, och resultatet blev F A N T A S T I S K T. Krämiga bollar med smak av kokos, täckta i ett kripsigt lager av choklad. Mums.

sites/default/files/13838217_10154307112860420_262629117_o.jpg

 

9-10 stycken bollar:

– 6 st urkärnade dadlar

– 2,5-3 dl riven kokos

– 1 msk honung

– 1 msk kokosolja

Chokladlagret:

– 2 msk kokosolja

– 3-4 msk kakao

– 2 tsk honung/agave

Mixa dadlarna med ungefär hälften av kokosen, honungen och kokosoljan. Se till att dadlarna blir ordentligt mixade. Tillsätt sedan resten av kokosen och arbeta samman med händerna. Tillsätt eventuellt mer kokos om degen känns väldigt kladdig. Rulla till bollar och ställ in i frysen i ca 30 minuter. Smält därefter kokosoljan och rör ner kakao och honung. Ta fram kokosbollarna och doppa dessa försiktigt i chokladen. Ställ kallt i ytterligare 30 minuter innan servering. Förvara i kyl eller frys!

sites/default/files/13840520_10154307112890420_1627504486_o.jpg

sites/default/files/13632764_10154307112865420_794823895_o.jpg

Kram!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer