Tre sorters bollar

Godförmiddag! 

Igår bakade jag tre sorters mumsiga bollar som vi njöt av till eftermiddagsfikat! Har delat med mig av två av dem förut men ni kan få ta del av dessa igen, eftersom de är så jäkla fantastiska!

Arraksbollar

– 2,5 dl glutenfria havregryn

Godförmiddag! 

Igår bakade jag tre sorters mumsiga bollar som vi njöt av till eftermiddagsfikat! Har delat med mig av två av dem förut men ni kan få ta del av dessa igen, eftersom de är så jäkla fantastiska!

Arraksbollar

– 2,5 dl glutenfria havregryn

– 12 urkärnade dadlar

– 2 msk kokosolja 

– 2-3 msk kakao

– 1 msk kallt kaffe

– 1 msk arraksarom 

– En nypa flingsalt 

Mixa alla ingredienser med en stavmixer. Rulla i kokos och förvara kallt!

Lakrits- och chokladbollar

– 2,5 dl glutenfria havregryn

– 12 urkärnade dadlar

– 2 msk kokosolja

– 1 msk kallt kaffe

– 1 msk honung 

– 2 msk kakao

– 1 msk lakritspulver

– En rejäl nypa flingsalt

Mixa med stavmixer och rulla till små bollar.

Kokosstänger

– 12 urkärnade dadlar 

– 3 dl riven kokos

– 1 msk kokosolja

Mixa med stavmixer och forma till avlånga rullar eller stämmer. ställ kallt. Smält därefter 1 msk kokosolja. Blanda med 2 msk kakao och 1-2 tsk agavesirap. Ta fram kokosstöngerna och ringla över chokladsåsen. Ställ i frysen och låt stelna innan servering.

 

sites/default/files/image_373.jpg

Så, sno ihop dessa och bjud på i helgen! Lovar att det bli succé! 

//Hannah

 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer