Chokladrutor med smak av salted caramel

Hejsan!

Tänkte kika in med ett recept på en av mina favoritkakor! Grundreceptet hittade jag här men har som vanligt ändrat och modifierat lite. Kakan är en riktigt fin småkaka med botten på havre och solroskärnor, ett krämigt täcke med en kola-aktig smak och en hint av salt. 

Botten:

– 3 dl glutenfria havregryn

– 1 dl solroskärnor

– 4 dadlar

– 2 msk honunh

– 1 msk vatten

Hejsan!

Tänkte kika in med ett recept på en av mina favoritkakor! Grundreceptet hittade jag här men har som vanligt ändrat och modifierat lite. Kakan är en riktigt fin småkaka med botten på havre och solroskärnor, ett krämigt täcke med en kola-aktig smak och en hint av salt. 

Botten:

– 3 dl glutenfria havregryn

– 1 dl solroskärnor

– 4 dadlar

– 2 msk honunh

– 1 msk vatten

Mixa dessa ingredienser med en stavmixer till en seg massa. Tryck ut i en fyrkantig form i ett lager på ungefär en halv centimeter. Ställ i kylen.

Frosting:

– 17 färska dadlar (utan kärnor)

– 3/4 dl smält kokosolja

– 3 msk kakao

– En rejäl nypa flingsalt.

Mixa även dessa ingredienser med en stavmixer. Bred ut smeten på havrebottnen och strö slutligen över lite havssalt. Ställ i frys eller kyl i en timme och skär sedan i små fyrkantiga rutor. Förvara i frysen!

sites/default/files/13570259_10154231511090420_257796207_o.jpg

sites/default/files/13570277_10154231511135420_1404161455_o.jpg

Kram! //Hannah

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer