Nyttig glass i sommar

Hejsan!

Här sitter jag med världens glasscravings och klurar på vad jag ska göra åt saken. Efter en helg med massa sötsaker och mat, en del alkohol och inte supermycket motion känner jag mig motiverad till att experimentera fram något lite mer hälsosamt i köket, och jag har faktiskt en hel del smarriga recept på lager. Visst är det absolut enklast att ta fram glasspaketet och trycka på lite chokladsås, men är man villig att lägga ner några få minuter kan man istället få en minst lika god, men lite nyttigare variant. Här har ni några favoriter!

 

Hejsan!

Här sitter jag med världens glasscravings och klurar på vad jag ska göra åt saken. Efter en helg med massa sötsaker och mat, en del alkohol och inte supermycket motion känner jag mig motiverad till att experimentera fram något lite mer hälsosamt i köket, och jag har faktiskt en hel del smarriga recept på lager. Visst är det absolut enklast att ta fram glasspaketet och trycka på lite chokladsås, men är man villig att lägga ner några få minuter kan man istället få en minst lika god, men lite nyttigare variant. Här har ni några favoriter!

 

Krämig mango- och kokosglass.

– 250 gram frusen mango.

– 1 burk kokosmjölk/kokosgrädde. 

Ta det tjocka och gräddiga ur kokosmjölken/kokosgrädden och mixa med stavmixer tillsammans med mangon. Tillsätt vätska vid behov och avsluta gärna med att pressa i lite citron eller lime. Servera direkt!

sites/default/files/foodiesfeed.com_girl-eating-icecream-outside.jpg

 

Choklad- och kolaglass

– En skivad, frusen banan

– 1-2 msk kokosdryck

– 1/2 avokado

– 1 msk kakao

– 1 msk carobpulver

Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare. Toppa med lite havssalt och servera direkt.

 

Frozen yoghurt

– 1 dl hårt vispad grädde

– 2 dl naturell yoghurt

– Vaniljpulver

– 2 msk agavesirap/honung.

Vispa grädden och vänd sedan försiktigt ner yoghurten, sötningen och vanilljpulvret. Denna goding går att göra både med och utan glassmaskin. Har man ingen glassmaskin får man ta ut den ur frysen ungefer en gång i halvtimmen och röra om så att den inte blir isig, och annars är det bara att köra gång glassmaskinen och hälla ner blandningen.

Chokladsås:

Vad är glass utan en riktigt smarrig chokladsås till? Enklast möjligast enligt mig är att smälta 1-2 msk kokosolja, blanda i kakao och sedan söta med agave/honung efter smak och tycke. Ringla över glassen så kommer den stelna och bli riktigt krispigt god.

Strössel:

Hacka nötter och frön! Använd torkad frukt, fäska bär eller spännande kryddor som kanel eller kardemumma. Det behöver inte vara svårare!

 

sites/default/files/ice-cream-1440830_1920.jpg

sites/default/files/strawberries-1314494_1920.jpg

Gör det inte svårare än vad det är, och för guds skull: NJUT!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer