Fräsch efterrätt med färska bär och granola

Hej på er!

Så här i sommarvärmen (skoja bara, men vi kan ju låtsas) vill åtminstone jag gärna frossa i massa färska bär och frukter. Sena sommarkvällar på balkongen, altanen eller uteplatsen, en god efterrätt och en kopp te eller ett glas rosé. Kan inte bli så mycket bättre än så. Tänkte dela med mig av det enklaste och godaste jag vet i efterrättsväg, som helt enkelt inte kan slå fel. Färska bär, en syrlig blandning av grädde och turkisk yoghurt, toppad med en krispig granola. 

Hej på er!

Så här i sommarvärmen (skoja bara, men vi kan ju låtsas) vill åtminstone jag gärna frossa i massa färska bär och frukter. Sena sommarkvällar på balkongen, altanen eller uteplatsen, en god efterrätt och en kopp te eller ett glas rosé. Kan inte bli så mycket bättre än så. Tänkte dela med mig av det enklaste och godaste jag vet i efterrättsväg, som helt enkelt inte kan slå fel. Färska bär, en syrlig blandning av grädde och turkisk yoghurt, toppad med en krispig granola. 

sites/default/files/yogurt-1081135_1920.jpg


Jag brukar köra på ungefär 50/50 vispad grädde och turkisk yoghurt, och sedan en nypa vaniljpulver och eventuellt lite lime. Blandningen blir så sjukt fräsh och krämig, och tillsammans med söta bär och crunchig granola blir det magi. 

Recept på en enkel, nyttig och framförallt god granola har ni här:

– 2 dl havregryn

– 1 dl solroskärnor

– 1 dl pumpafrön

– 2 msk kokosolja

– 2 msk honung/agavesirap

– Kanel/kardemumma/vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg havregryn och frön tillsammans i en bunke. Smält kokosolja och blanda tillsammans med fröblandningen och honungen. Rör om nogrannt så att det blöta täcker allt. Blanda slutligen i kanel, kardemumma och vanilj. Sprid ut böandningen på en bakplåtsklädd plåt, och värm i ungefär 20 minuter. Rör om efter halva tiden och håll koll så att det inte bränns. Låt svalna och förvara i en glasburk.

sites/default/files/granola-926047_1920.jpg

 

Servera efterrätten i fina skålar, eller kanske i glas där du varvar granola, yoghurtblandning och bär. Ringla avslutningsvis över lite honung.

Kram! //Hannah

No Comments Yet

Comments are closed