White Bean Brownie

Hejsan! Vi har fullt upp här på caféet och jag tänkte kika in och bjuda på en goding som vi också serverar här oss oss, nämligen en White Bean Brownie. Helt löjligt god, med en fudge-liknande konsistens och ett chokladigt topplaget med en gnutta havssalt.

Hejsan! Vi har fullt upp här på caféet och jag tänkte kika in och bjuda på en goding som vi också serverar här oss oss, nämligen en White Bean Brownie. Helt löjligt god, med en fudge-liknande konsistens och ett chokladigt topplaget med en gnutta havssalt.

Kakan:

– 2 paket vita kokta bönor (ca 460 gram i avrunnen vikt)

– 1 dl smält kokosolja

– 1,5 dl kakao

1,5 dl agavesirap

– 4 tsk bakpulver

Skölj bönorna och mixa sedan samman alla ingredienser till en slät och härlig smet. Häll i en form som du smörjt med kokosolja. Slicka skålen. Släng in kakan i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter och ställ sedan svalt.

Topplagret.

– 4 msk kokosolja

– 2-3 msk agavesirap/honung

– 0,5 dl kakao

Smält kokosoljan och blanda sedan i sötningen och kakaon. Rör noga bort klumpar och häll sedan över den svala kakan. Strö över havssalt och ställ i kylen. Kakan är allra godast dagen efter, med en klick grädde och någon frukt eller jordgubbar!

sites/default/files/13460824_10154197216560420_289371656_o.jpg

Vet att den ser lite smått oaptitlig ut, men jag hade så bråttom med att hugga in att jag inte orkade bry mig om varken snyggt upplägg eller proffsig bild. Men förbannat god för det!

Kram på er! //Hannah

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer