Chokladbollar med smak av lakrits och havssalt

Halloj!

 Chokladbollar på dadlar och havregryn är något som alltid finns i min frys (det går otroligt mycket dadlar hemma hos mig) men igår kände jag mig kreativ och ville prova nåt nytt. Utan dadlar, utan nötter och givetsvis utan vitt, raffinerat socker. Reultatet blev en helt fantastisk chokladboll med smak av lakrits och havssalt, och de blev sjuukt goda! Är det bara jag som älskar kombinationen av choklad och salt? Oemotståndligt.

Halloj!

 Chokladbollar på dadlar och havregryn är något som alltid finns i min frys (det går otroligt mycket dadlar hemma hos mig) men igår kände jag mig kreativ och ville prova nåt nytt. Utan dadlar, utan nötter och givetsvis utan vitt, raffinerat socker. Reultatet blev en helt fantastisk chokladboll med smak av lakrits och havssalt, och de blev sjuukt goda! Är det bara jag som älskar kombinationen av choklad och salt? Oemotståndligt.

Som vanligt har jag inga exakta mått då jag mest utgår från hur det smakar och slänger i lite hur som helst. Men på ett ungefär såhär:

– 1,5 dl havregryn

– 1 dl solrosfrön

– 2 msk chiafrön

– 2 msk kokossocker

– 2 msk agavesirap (går utmärkt att använda sig av enbart kokossocker eller agave)

– 2 msk kokosolja

– 0,5 dl havremjölk

– 2 msk kakao

– 1 msk lakritsrotpulver eller lakritspulver

– En rejäl nypa havssalt.

Mixa med stavmixer och rulla i en blandning av kokosflingor, laktritspulver och chiafrön. Förvara helst i frysen.

 

sites/default/files/13285614_10154147584730420_659677660_n.jpg

sites/default/files/13275631_10154147584700420_1487008680_n.jpg

sites/default/files/13296326_10154147584790420_455670759_n.jpg

Kram! //Hannah

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer