Bananglass

Halloj!

Mår ni bra? Jag börjar hämta mig från den intensiva skolveckan, och har nu landat hemma hos mamma och pappa för lite vila och återhämtning. Det är få saker som gör mig så avslappnad och fridfull som att komma hem hit och bara ta det lugnt. Att bli bortskämd med god mat och massa kärlek är inte helt fel det heller.

Halloj!

Mår ni bra? Jag börjar hämta mig från den intensiva skolveckan, och har nu landat hemma hos mamma och pappa för lite vila och återhämtning. Det är få saker som gör mig så avslappnad och fridfull som att komma hem hit och bara ta det lugnt. Att bli bortskämd med god mat och massa kärlek är inte helt fel det heller.

Det jag saknar mest under Luleå-veckorna är mina goda frukostar. Därför har jag lyxat med bananglass till frukost både igår och idag. Basen gör jag på en frusen banan, 1/2 avokado och något blött/krämigt. Igår använde jag mig av kokosmjölk och idag av kvarg. Gårdagens glass blev en chokladig dröm med ungefär 1 msk carobpulver, 2 msk kakao och lite havssalt. Så fruktansvärt gott!! Sa till min frukostdejt; “folk som tycker hälsosam mat verkar tråkig och äcklig vet inte vad de pratar om”, och när jag skrapade det sista ut skålen kände jag mig verkligen som ett barn som nyss fått slicka ur kaksmetsskålen.

Dagens variant blev en grön goding, med både spenat, mango, spirulina och matchapulver. Även här en nypa salt, som verkligen framhäver den fantastiska smaken. Toppa med massa godsaker, så som frön, kokos, krossade nötter, bär, dadlar eller kanske lite hackad, mörk choklad? SÅ. GOTT.

 

sites/default/files/image_377.jpg

 

Så om ni inte provat att göra bananglass ännu; GÖR DET. Ät som frukost, mellanmål, dessert eller bjud era närmaste! 

Kram! //Hannah

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer