Sju tips för återhämtning

Hejsan!

Hejsan!

Hur har ni det? Med mig är det helt okej! Jag är en riktig känslomänniska, och antingen är jag hur glad och hög på livet som helst, eller så känns det mörkt och jag går omkring med en klump i bröstet. Som tur är så är jag övervägande väldigt glad, och mina låga perioder går oftast snabbt över. Dessutom har jag lärt mig att hantera mina dåliga dagar, och försöker då se till att göra saker jag mår bra av och omge mig med människor som ger mig energi. Har haft två låga dagar nu (efter veckor av vandrande på moln typ) och det är väl vad jag kan förvänta mig egentligen. Kropp och själ säger ifrån och behöver återhämtning helt enkelt. Man kan lätt tänka att återhämtning är soffläge och netflix-maraton en hel dag, och sen är man fit for fight igen. Så kan det absolut vara! Dock finns det många andra saker man kan göra för sig sjäv, och här är mina bästa tips för återhämtning:

Dels säger jag nej. Nej till saker jag vanligtvis säger ja till eftersom det är roliga saker, men som oavsett hur roligt det är ändå tar energi och kraft.

– Jag försöker röra mig i naturen på ett eller annat sätt. Promenader och joggingturer, UTAN musik i öronen som tar över tankarna. Utan att mäta sträckan eller ta tid. Bara på känsla.

– Eftersom jag lätt tappar aptiten när jag känner mig så här tillåter mig själv att äta precis det jag är sugen på. Hellre frukost till middag än ingen mat alls liksom.

– Jag tillåter mig sälv att sova ut ordentligt, utan att ställa larm (vilket jag i princip alltid gör annars, vardag som helg).

– Jag tar mig tid till reflektion. Loggar ut från sociala medier (om så bara för en stund) och tillåter mig själv att bara vara, utan störningsmoment.

– Jag unnar mig saker. Långa spa-duschar, en riktigt bra film och massa tända ljus, en extra god middag eller en efterrätt mitt i veckan. Vardagslyx är bra för själen.

– Jag omger mig med människor som ger energi. Att bara sitta med en vän på ett berg eller en brygga, utan att behöva säga något kan vara bland det mest helande som finns. Ensam med sina tankar med ändå inte alls ensam. Det är fint, och för mig är det återhämtning. 

sites/default/files/13234476_10154122507520420_780927345_o.jpg

sites/default/files/13234996_10154122507545420_1102513658_o.jpg

Hur gör ni när ni behöver återhämta er? Dela gärna med er!

Kram!

//Hannah

No Comments Yet

Comments are closed