Pannkakor

Hejsan! 

Hur har ni det idag? Har förstått att våren anlänt till ungefär hela Sverige, förutom lägligt nog hit. Vi har haft blåsigt och mulet hela dagen, vilket kanske inte varit optimalt. Känner dock inte att jag behöver klaga då dagen tillbringats på slalomskidor och tillsammans med fina familjen.

Hejsan! 

Hur har ni det idag? Har förstått att våren anlänt till ungefär hela Sverige, förutom lägligt nog hit. Vi har haft blåsigt och mulet hela dagen, vilket kanske inte varit optimalt. Känner dock inte att jag behöver klaga då dagen tillbringats på slalomskidor och tillsammans med fina familjen.

Pannkakor! Visst är det en bra grej? Jag älskar pannkakor, och har alltid gjort. På senare år har jag dock insett att min mage inte mår superbra efter vanliga pannkakor, så det har blivit en del experimenterande.Självklart njuter jag även av ”vanliga” pannkakor någon gång nu och då, men det är trevligt att kunna variera. Tänkte dela med mig av mina favoriter! 

Bananplättar!

Detta superenkla koncept har blivit allt mer vanligt, och i var och varannat kök äts detta till frukost eller som mellanmål. Ingredienserna som behövs till en rejäl portion är enbart en banan, två ägg och eventuellt en nypa bakpulver. Tricket är att steka på ganska låg värme, och göra små plättar eftersom de kan vara svåra att vända på. 

sites/default/files/13054898_10154076312090420_1573765252_o.jpg

Äggpannkakor!

Här har vi om möjligt ett ännu mer simpelt recept. De blir aningen smaklösa, men i det här fallet är det bara bra. Vill man ha frukostpannkisar att äta med något sött och fruktigt till kan man tillsätta lite honung i smeten, och vill man istället fylla pannkakan med grönsaker, ost och kanske skinka, kan man istället tillsätta lite salt. Till en portion (två pannkakor) behövs två ägg, 1 dl valfri mjölkdryck och en tesked fiberhusk. Vispa samman och låt svälla en liten stund innan du steker på medelsvag värme. Här lät jag pannkakorna svalna någon och använde de sedan som wraps.

sites/default/files/13113099_10154095658615420_1235903485_o.jpg

Kesoplättar!

Även detta ett löjligt enkelt recept. Går att äta med både söta och mer matiga tillbehör. Till två portioner behövs 250 gram keso (en liten burk), 2 ägg, 1 msk fiberhusk och lite salt. Blanda ihop, låt svälla en stund och stek sedan till plättar.

sites/default/files/13149919_10154095678755420_68482314_n.jpg

Pannkakor på mandelmjöl!

Dessa pannkakor blir ganska mäktiga, så är man ingen frukostmänniska kan dessa vara en perfekt del av en stor och lyxig brunch! Receptet är det Annika Sjö som kommit på. Blanda 2 ägg, 1,5 dl mandelmjöl, 1 dl mjölk, 0,5 tsk bakpulver och en nypa salt. Stek på medelsvag värme och servera med massa mumsiga tillbehör! Jag åt mina som en lyxig söndagsbrunch och hade vaniljglass och hemmagjord chiasylt till. Himla gott!

sites/default/files/IMG_5442.JPG

Hoppas detta bidragit med lite inspiration till kommande pannkaksfrukostar!

//Hannah

No Comments Yet

Comments are closed