Valborgs-menyn

Hej och glad Valborg, eller hur man nu säger! Jag har åtminstone en glad valborg, och jag hoppas ni också har en fin dag.

Min dag började med sovmorgon, den första på väldigt länge, Vaknade vid fem, men bestämde mig för att somna om, och sov till nio. Mysig frukost, morgongympa/fuldans med hela familjen och sedan lite shopping, eftersom vädret inte riktigt var på vår sida. Det sken dock upp lite senare, så då passade jag på att ta en prommis följt av en fika i solstolen. Fjällivet <3

Hej och glad Valborg, eller hur man nu säger! Jag har åtminstone en glad valborg, och jag hoppas ni också har en fin dag.

Min dag började med sovmorgon, den första på väldigt länge, Vaknade vid fem, men bestämde mig för att somna om, och sov till nio. Mysig frukost, morgongympa/fuldans med hela familjen och sedan lite shopping, eftersom vädret inte riktigt var på vår sida. Det sken dock upp lite senare, så då passade jag på att ta en prommis följt av en fika i solstolen. Fjällivet <3

Nu har vi avnjutit en underbar middag, och landar lite i soffan innan efterrätten. Tänkte dela med mig av vår smarriga valborgs-meny!

Till förrätt improviserade vi lite, och resultaten blev fantastiskt! Jag frågade familjen vad vi skulle döpa den till, och fick till svar att “Tänndals-tricket” var ett passande namn. En lite mer beskrivande titel skulle kunna vara; Italienska skinkrullar med vitlöks-stavar. Vi har alltså parma-skinka med två sorters fyllning; en med gurka och fetaostkräm och en med gurka och philadelphia-ost. Till detta rostade vi hembakta frallor med vitlökssmör och skar i stavar. SÅ GOTT.

sites/default/files/13101030_10154091152725420_1367436304_n.jpg

 

sites/default/files/13105975_10154091152800420_189490601_o.jpg

 

Till varmrätt blev det traditionell grillning med kött, klyftpotatis, en stor sallad och fetaostkräm. Kan liksom inte slå fel. 

 

sites/default/files/13090611_10154091123630420_864803101_o.jpg

 

Och till efterrätt väntar min favorit; keso-frutti. Har delat med mig av receptet tidigare, men det tåls att upprepa! Till fyra portioner krävs;

– 2 dl vispgrädde

– 3 dl keso

– Vaniljpulver

– Valfri sötning

Vispa grädden och rör sedan i keson och vaniljen. Servera i fina glas och toppa med bär och kanel.

 

sites/default/files/13115303_10154091152700420_1128175215_n.jpg

Hoppas ni fått lite insporation till framtida middagar!

Ha en fin kväll, och var rädda om varandra, djuren och naturen! <3

//Hannah

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer