Spontanitet

Hej fina ni!

Det är lördag, och jag är SÅ. TRÖTT. Vet inte varför efter typ nio timmars sömn, men trött är jag. Surplar på lite koffein, skriver hälsoplaner och gör mig mentalt redo för en dunderkväll på dansgolvet med ett par favoriter. 

Hej fina ni!

Det är lördag, och jag är SÅ. TRÖTT. Vet inte varför efter typ nio timmars sömn, men trött är jag. Surplar på lite koffein, skriver hälsoplaner och gör mig mentalt redo för en dunderkväll på dansgolvet med ett par favoriter. 

Dagens fundering; Det här med att vara spontan. Är det inte rätt så fantastiskt egentligen? Jag är insett att jag är en väldigt spontan människa, och även om det ibland försätter mig i knepiga situationer så blir det oftast bra. Och roligt. Dock har jag på senare tid insett att jag ibland måste hejda mig själv och tänka efter innan jag handlar, vilket inte är helt enkelt alla gånger. Jag tänker extremt mycket, och när jag får en idé hinner jag oftast aldrig tänka klart innan idén lämnat min mun. Detta kan ibland resultera i att jag sitter där och har lämnat ut ett dussin olika förslag och idéer till ett dussin olika människor och så går det helt plötsligt inte alls ihop. Jag får knyta knut på mig själv för att kunna fullfölja allt. Men, min spontanitet i kombination med min planeringshjärna har faktiskt visat sig vara en vinnande kombo. Och jag har blivit bättre på att tänka ut mina planer ordentligt innan jag delar med mig till alla inblandade.

Men, åter till det jag ville komma till. Spontanitet, vilken grej! Och vilka fina minnen det kan bli av några sekunders spontant handlande. Som typ i torsdagskväll, när jag var så otroligt rastlös och velade mellan att ge upp dagen och slänga mig i soffan, eller att ge mig ut på ytterligare en promenad, och istället fann mig själv skrivandes på ett meddelande till en god vän;Ska vi åka på utflykt?”. En halvtimme senare, uppe på ett berg, med en varsin kopp te, hembakade kakor och med solnedgången framför oss satt vi och skapade ett fint minne. En helt vanlig torsdag.

sites/default/files/13052731_10154076312360420_352749568_o.jpg

Det jag vill komma till med detta är att vi alla borde tillåta oss att vara lite mer spontana. Visst är det skönt och ofta nödvändigt att planera och förbereda sitt liv, men många gånger tror jag att vi i vår strävan efter kontroll missar lite av livets godbitar. Som en torsdagskväll på ett berg med en vän. 

Kram på er!

//Hannah

No Comments Yet

Comments are closed