Ett lite hälsosammare fredagsmys

Hej och välkommen FREDAG!

Hej och välkommen FREDAG!

Näst bästa dagen på veckan (söndagar är min favorit) är äntligen här. Här i Sundsvall skiner solen, och jag tänker strax bege mig ut på en springtur. Sedan ska jag leda mitt grupp-pass för seniorer och därefter åka till stugan med min syster. Tänker ha en löjligt lugn helg, logga ut från alla sociala medier, koppla bort allt som heter plugg och bara må gott. Äta god mat, grilla korv över öppen eld, gå långa promenader och läsa böcker. Hur underbart låter inte det? Och väbehövligt. Vet själv att jag är extremt beroende av att vara uppkopplad och hela tiden ha koll på vad som händer, och det är något som gör mig väldigt stressad. Försöker att logga ut från instagram och facebook, men det håller som längst någon timme och sedan är jag där och skrollar igen. Känner ni igen er? Därför är stugan en perfekt plats att koppla av och koppla bort på. Det finns nämligen ingen som helst teckning där. Bara skog, lugn och o.

Men, det var inte det detta inlägg skulle handla om! Jag snodde igår ihop en fantastiskt god brownie som jag vill dela med mig av inför helgen. Perfekt fredagsmys, lördagsfika eller mellanmål. Många skräms av att den innehåller bönor, men jag lovar att det inte märks. Det gör den bara krämig och god. Jag är dålig på att följa recept, men inspirationen från denna kaka kommer ursprungligen från bakasockerfritt.se. Sedan har jag exerimenterat lite själv och tagit inspiration lite här och där.

Så, gluten- socker- och mejerifri brownie med ett krämigt chokladtäcke, varsågoda!

sites/default/files/12957159_10154040750785420_1719631971_n.jpg

 

Brownien:

– Ett paket kokta svarta bönor (ca 230 gram)

– 15 dadlar

– 2 msk kokosolja 

– 4 ägg

– 1 dl kakao

– 1 tsk bakpulver

– 2 msk agavesirap/honung

– En nypa äkta vaniljpulver

Chokladtäcket:

– 4 msk kokosolja

– 4-5 msk kakao

– 1-2 msk agavesirap/honung

Mixa ingredienserna till brownien noga med en stavmixer. Här vill vi inte ha några bönbitar kvar, utan smeten ska vara slät och klumpfri. Smörj en form med kokosolja och grädda brownien på 175 grader i 25-30 minuter. Låt svalna. Smält kokosoljan till chokladtäcket, antingen i micron eller över vattenbad. Rör ned sötningen och kakaon. Bred såsen över den svalnade kakan, och strö slutligen över lite havssalt (choklad + salt är TO DIE FOR). Servera med en fet klick vispgrädde, eller för en helt mejerifri variant; vispad kokosgrädde. Fredagskvällen är räddad!

 

sites/default/files/12968736_10154040750810420_1504684046_n.jpg

 

sites/default/files/12988017_10154040750850420_1317380923_n.jpg

Ha nu en härlig fredag!

//Hannah

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer