Kylskåpsrens; bönpasta med heta räkor

Hallå där!

Jag har haft en riktigt härlig dag med solskenspromenad, lite plugg, ett besök på gymmet, fika med en vän och god mat. Det känns lika ovant varje gång det kommer en lugnare period i skolan, och det är nästan så att jag blir stressad bara för att det känns som att jag borde ha massor att göra. Men, idag har jag njutit fullt ut av lugnet, och bara tagit dagen som den kommit.

Hallå där!

Jag har haft en riktigt härlig dag med solskenspromenad, lite plugg, ett besök på gymmet, fika med en vän och god mat. Det känns lika ovant varje gång det kommer en lugnare period i skolan, och det är nästan så att jag blir stressad bara för att det känns som att jag borde ha massor att göra. Men, idag har jag njutit fullt ut av lugnet, och bara tagit dagen som den kommit.

Vi har en väldigt rolig uppgift i skolan nu, där vi skapat ett 6-veckors träningprogram åt en klasskompis. Programmen är anpassade efter de behov och mål som finns, och idag provade jag det första passet från schemat som min vän Karolina skapat åt mig. Det blev en ordentlig svettfest, och en härlig blandning av övningar för hela kroppen. Just nu springer jag en hel del, eftersom jag siktar på en halvmara i vår/sommar. Därför ville jag få in lite styrketräning som passar bra just vid löpning, och som jag kan ha nytta av där. Lyxigt att få göra sånt på skoltid, eller hur?

Var hur som helst väldigt hungrig när jag kom hem, och dagens middag bestod av lite allt möjligt som fanns i kylen. Ibland är det faktiskt kylskåpsrens som resulterar i de godaste måltiderna. Idag fick det bli bönpasta med heta räkor!

2 portioner:

– 250 gram räkor

– 1/2 gul lök

– 1 vitlöksklyfta

–  En liten burk svamp

– 1 tsk sambal oelek

– 1 dl kokosmjölk

– 1/2 dl creme fraiche

– 100 gram bönpasta

Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt sedan svampen (slår vad om att färsk svamp är godare men det fanns ej i min kyl). Häll över kokosmjölk, creme frache och sambal oelek. Puttra en stund och lägg sedan i räkorna. Koka bönpastan, häll av vattnet och blanda i räksåsen. Smaka av med salt och peppar.

Svårare än så behöver det faktiskt inte vara!

sites/default/files/12970204_10154039258395420_1706496987_o.jpg

Imorgon bjussar jag på ett underbart recept på brownie med chokladtäcke!

Kram på er!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer