Recept: Nyttigare tacochips

Tacos är en favorit hos många, inte minst hos mig.. Men om man köper färdig tacokrydda, tortillachips/bröd, salsasåser och guacamolekrydda får man i sig en del onödiga tillsatser. Tacokrydda och såser har jag alltid gjort själv men tacochips testade jag att göra först för några dagar sedan. De blev riktigt goda, dessutom var de enkla att göra!

Ingredienser:
5 dl mandelmjöl
2 äggvitor
1 dl riven ost
Kryddor (jag tog i chili, paprika, salt).

Tacos är en favorit hos många, inte minst hos mig.. Men om man köper färdig tacokrydda, tortillachips/bröd, salsasåser och guacamolekrydda får man i sig en del onödiga tillsatser. Tacokrydda och såser har jag alltid gjort själv men tacochips testade jag att göra först för några dagar sedan. De blev riktigt goda, dessutom var de enkla att göra!

Ingredienser:
5 dl mandelmjöl
2 äggvitor
1 dl riven ost
Kryddor (jag tog i chili, paprika, salt).

Blanda ingredienserna till en deg. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta bakplåtspappret och skär degen i så stora bitar du vill ha. Sätt in i ugnen ca 10 minuter på 150 grader. Låt svalna innan servering.

Recept på hemmagjord tacokrydda hittar du här.

sites/default/files/tacos.jpg

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer