Chefredaktörens Blogg

Banan och chokladkräm

Hej!

Hej!

Jag fullkomligt älskar choklad, äter dock väldigt sällan mjölkchoklad utan föredrar den mörka över 70 %. Vilket jag är glad för eftersom den mörka är nyttigare och man nöjer sig med en betydligt mindre mängd. Nåja, en chokladfavorit jag brukar göra till mellanmål eller om jag blir sugen på något gott är min banan och chokladkräm. Superenkelt och gott, du blandar 1 mosad banan med ca 1 msk kakao och 1-2 msk jordnötssmör (ekologiskt och utan tillsatser)! Häll sedan på en skvätt mandelmjölk och rör om till en kräm. Vill man ha en lösare konsistens är det jättegott att frysa bananen, tillsätta ännu mer mandelmjölk och mixa till en smoothie.

Även om jordnötssmör innehåller bra fetter är det väldigt kaloririkt och vill man minska på kalorierna är det kanske inte den optimala produkten att äta. Jag fokuserar dock på att äta god och naturlig mat i lagom längd, så detta är för mig ett bra alternativ om jag blir lite sötsugen eller vill ha ett energigivande mellanmål. För mig ska mat vara gott och näringsrikt utan en massa onödiga tillsatser.

Ha en fin kväll!

/Hanna

sites/default/files/bild-2_3.JPG

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer