Träning med Martin Lidberg på Varbergs Kurort

I helgen har jag besökt Varbergs Kurort för att få ett smakprov på deras nya sportkoncept. På plats fanns Martin Lidberg och höll en väldigt inspirerande föreläsning samt ett tufft träningspass i regn och rusk!

I helgen har jag besökt Varbergs Kurort för att få ett smakprov på deras nya sportkoncept. På plats fanns Martin Lidberg och höll en väldigt inspirerande föreläsning samt ett tufft träningspass i regn och rusk!

Varberg är väldigt vackert och spaanläggningen ligger precis vid havet. Maten var fantastiskt god, fräsch och nyttig. Till middag blev det torsk med flertalet sallader, rotfrukter, hembakat bröd och småplock. Självklart var jag även tvungen att smaka på deras fantastiska små desserter.. På frukostbuffén fanns förutom det klassiska även spirulina yoghurt och spirulina dryck vilket var supergott.

sites/default/files/bild 2_0.JPGUtsikt från hotellrummet över spaanläggningen. Det vackra vädret varade dock inte så länge..

sites/default/files/bild 1.JPGMiddag

sites/default/files/bild 3_1.JPGSpirulinayoghurt med kokos och valnötter, supergott!

sites/default/files/Bild 1_1.jpgFriska vindar 

Martin Lidberg var som sagt på plats och föreläste om motivation, träningens positiva effekter och hans idrottskarriär. Han pratade en hel del om mental träning och vikten av att använda sig av positiva self talk, det vill säga att man överför negativa inre tankar till positiva inre tankar, vilket gör att man både presterar bättre och blir mer positiva till sig själv.

sites/default/files/bilid.JPGFöreläsning, Martin Lidberg

Efter föreläsningen var det dags för ett träningspass utomhus i regnet. Det var kallt och blött men ett helt gäng radade upp sig för att vara med. Vi började med parövningar som uppvärmning följt av träning i lag på anläggningens utomhusgym. Redan där var man ganska trött i kroppen men då var det dags för 12 minuters högintensiv träning med egen kroppsvikt. Det blev en hel del burpees, situps, armhävningar, benböj, kålmasken, spänsthopp mm. Helt i min smak! Pulsen var skyhög och musklerna fick verkligen jobba. Jag gillar att köra högintensivt med egen kroppsvikt (bland annat detta pass här), så lättillgängligt och grymt tufft! 

sites/default/files/10431516_10152452742393518_5450240319896331279_n.jpgParövningar

sites/default/files/Bild_3.jpgEfter ett tufft pass i regnet med David och Martin.

Vill man kombinera spa, träning, god mat och dryck i en vacker och avkopplande miljö kan jag verkligen rekommendera en vistelse till Varbergs Kurort. De har både utomhus- och inomhusgym samt flertalet pass såsom spinning, cirkel, yoga och TRX. Jag testade på TRX vilket var jättekul, ska göra eget TRX band i sommar har jag tänkt, vår träningsexpert Malin visar hur man gör det här.

sites/default/files/trx_0.JPGTrx band, riktigt kul och effektiv träning!

Kram, Hanna

No Comments Yet

Comments are closed