Torskrygg med örttäcke
Måndag och fisk serveras här hemma ikväll. Torskrygg med örttäcke och kokt potatis.
Vi bör enligt kostexperter äta fisk 2-3 gånger per vecka för att ge kroppen tillräckligt med Omega-3. Dels för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar men även för att D vitamin intaget kan minskas under vinterperioden då klimatet inte ger oss lika många soltimmar dagtid. D-vitaminbrist kan bland annat orsaka trötthet, sjukdom och kalciumbrist.
Bjuder här på ett riktigt gott recept, torskrygg med örttäcke.
Sätt ugn på 225 grader och förberedd örttäcket.
400 g torskrygg
potatis
Örttäcke
- 1/2 dl ströbröd
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1/2 dl fryst persilja
- 2 tsk timjan
- 1/2 dl olivolja
- salt och svartpeppar
- 4 msk crème fraiche
- saft från 1 citron
- pinjenötter eller pumpakärnor
- Rosta nötter i en torr stekpanna, rör om under tiden.
- Lägg ströbröd i en skål, olivolja, crème fraiche, örter och pressa i vitlöken.
- Förbered och koka potatis.
- Salta och peppra fisk och lägg den i en smord form, fördela örttäcket på fisken. Ringla lite olivolja, strö nötter och pressa lite citron ovan. Ställ in form i ugnen, i 15-20 minuter tills innertemperatur är 56 grader.
- Bon Aptit!
Tack för goda mattipset
Varsågod. 🙂