Ikväll lyxade vi en fantastisk god entrecote med en potatis och rotfruktsgratäng som min man tillagat. Till det gjorde jag en fräsch bearnaisesås. Recept ses nedan.
recept bearnaisesås
1 1/2 dl vatten
3 msk balsamvinäger
1/2 finhackad charlottenlök
2 msk färsk dragon
3 äggulor
1/2 dl Arla köket kesella lätt (1% fett)
1 msk smör, salt och vitpeppar efter eget tycke och smak
- 1 1/2 dl vatten, 3 msk balsamvinäger rosé, 1/2 finhackad schalottenlök och 2 msk finhackad färsk dragon kokas upp.
- 3 äggulor vispas upp i en liten skål, ta av kastrull från spisplattan efter att halva mängden vatten i kastrullen kokat bort.
- Vispa i äggulor och kesella lätt. Ställ kastrull på spisplattan igen och fortsätt vispa tills önskad konsistens uppnås. Tillsätt 1 msk smör, salt och vitpeppar. Jag kryddar rätt så rikligt med vitpeppar.