Fräsch bearnaisesås

Ikväll lyxade vi en fantastisk god entrecote med en potatis och rotfruktsgratäng som min man tillagat. Till det gjorde jag en fräsch bearnaisesås. Recept ses nedan.

 

recept bearnaisesås

1 1/2 dl vatten

3 msk balsamvinäger

1/2 finhackad charlottenlök

2 msk färsk dragon

3 äggulor

1/2 dl Arla köket kesella lätt (1% fett)

1 msk smör, salt och vitpeppar efter eget tycke och smak

 

  1. 1 1/2 dl vatten, 3 msk balsamvinäger rosé, 1/2 finhackad schalottenlök och 2 msk finhackad färsk dragon kokas upp.
  2. 3 äggulor vispas upp i en liten skål, ta av kastrull från spisplattan efter att halva mängden vatten i kastrullen kokat bort.
  3. Vispa i äggulor och kesella lätt. Ställ kastrull på spisplattan igen och fortsätt vispa tills önskad konsistens uppnås. Tillsätt 1 msk smör, salt och vitpeppar. Jag kryddar rätt så rikligt med vitpeppar.

19 Crimes, australiensiskt vin
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.