Köttfrimåndag!

Hej på er.

Förra köttfriamåndagen gjorde jag en god vegetarisk sallad och tänkte bjuda på receptet här: 

2 nävar babyspenat

Hej på er.

Förra köttfriamåndagen gjorde jag en god vegetarisk sallad och tänkte bjuda på receptet här: 

2 nävar babyspenat

½ rödkålshuvud

1 st zucchini

2 st morötter

1 knippe ärtskott

10 st brysselkål

1 st broccolihuvud

2 st portabello

1 st vitlök

Smör

 

2 st salladslök

2 msk äppelvidervinäger

1 msk honung

½ dl vatten

 

Dressing:

½ hackad chili

2 msk honung

½ dl vatten

½ dl soya

1-2 msk fisksås

1 msk sesamolja

1 st pressad lime

1 msk riven ingefära.

 

Koka upp alla ingredienser till dressingen hastigt & smaka av. Dra av plattan och låt svalna.

Strimla salladslöken i ringar och blanda med vatten, honung och äppelcidervinägern.  Låt stå till servering!

Strimla kålen, zucchinin i fina strimlor. Koka upp saltat vatten och koka kålen och zucchinin i cirka 2 minuter.

Koka broccolin, hackad morot & brysselkål  i saltat vatten i cirka 3-4 minuter.

Hacka portabellon & stek tillsammans med vitlök och salt i en stekpanna.

 

Blanda alla ingridienser på ett stort fat, häll på dressingen och toppa med hackade ärtskott.

sites/default/files/IMG_20141117_184152.jpg

Smaklig måltid!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer