Hej på er.
Förra köttfriamåndagen gjorde jag en god vegetarisk sallad och tänkte bjuda på receptet här:
2 nävar babyspenat
Hej på er.
Förra köttfriamåndagen gjorde jag en god vegetarisk sallad och tänkte bjuda på receptet här:
2 nävar babyspenat
½ rödkålshuvud
1 st zucchini
2 st morötter
1 knippe ärtskott
10 st brysselkål
1 st broccolihuvud
2 st portabello
1 st vitlök
Smör
2 st salladslök
2 msk äppelvidervinäger
1 msk honung
½ dl vatten
Dressing:
½ hackad chili
2 msk honung
½ dl vatten
½ dl soya
1-2 msk fisksås
1 msk sesamolja
1 st pressad lime
1 msk riven ingefära.
Koka upp alla ingredienser till dressingen hastigt & smaka av. Dra av plattan och låt svalna.
Strimla salladslöken i ringar och blanda med vatten, honung och äppelcidervinägern. Låt stå till servering!
Strimla kålen, zucchinin i fina strimlor. Koka upp saltat vatten och koka kålen och zucchinin i cirka 2 minuter.
Koka broccolin, hackad morot & brysselkål i saltat vatten i cirka 3-4 minuter.
Hacka portabellon & stek tillsammans med vitlök och salt i en stekpanna.
Blanda alla ingridienser på ett stort fat, häll på dressingen och toppa med hackade ärtskott.
Smaklig måltid!