Långkok på Oxsvans

Hej på Er.

Idag tänkte jag bjuda på ett långkoksrecept. Jag fullkommligt älskar långkok, att se köttet bara trilla isär ger mig rysningar i hela kroppen (sjukt jag vet). 

Långkok på Oxsvans:

Ca 1 kilo Oxsvans
Smör & olja att steka i
1 st stor morot
1 st plasternacka
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
1 st lagerblad
1 st rosmarinskvist
4 st kryddpepparkorn
3 msk honung
1/2 flaska rött vin
kalvbuljong
salt & peppar

Hej på Er.

Idag tänkte jag bjuda på ett långkoksrecept. Jag fullkommligt älskar långkok, att se köttet bara trilla isär ger mig rysningar i hela kroppen (sjukt jag vet). 

Långkok på Oxsvans:

Ca 1 kilo Oxsvans
Smör & olja att steka i
1 st stor morot
1 st plasternacka
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
1 st lagerblad
1 st rosmarinskvist
4 st kryddpepparkorn
3 msk honung
1/2 flaska rött vin
kalvbuljong
salt & peppar

Stek oxsvansen i en het panna med rikligt med smör & olja tills dem har fått fin färg. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta med lock. Skiva rotfrukterna och lägg i alla ingridienserna i grytan. Skär löken på två och sota löken i stekpannan och lägg sedan i löken i grytan med. Häll i rödvinet och kalvbuljongen tills det täcker köttet. Sätt på locket och ställ in i ugnen på 125 grader i cirka 6-7 timmar. 
När tiden är inne, ta ut grytan och ta upp köttet och ta loss från benen. Krydda med ev. salt & peppar. Släng för tusan inte ut “fonden”, den gör du en god sås på.

sites/default/files/IMG_20141012_114416.jpg

Servera med en god sallad (som nedan bild), rostade rotfrukter eller vad du vill 🙂

sites/default/files/IMG_20141012_165215.jpg

Ha en go söndagskväll och en fin kommande vecka.

Kram på Er. 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer