Paleo Frida

Krämig kycklinggryta

Hej på er.

Hoppas att ni har haft en fantastisk helg. Nu känns det tyvärr som att den sista sommarvärmen har lämnat Sverige för i år. Imorse var det inte många grader här i Varberg när jag begav mig till jobbet.
Idag blev jag sugen på en krämig kycklinggryta. När man äter paleo är det ganska svårt att göra krämiga grytor tycker jag, Med tanke på att man inte använder sig utav laktos, och det är nu man tyvärr saknar creme fraichen och grädden. Men jag tänkte att jag skulle testa att göra en krämggryta med kokosmjölk och det funkade faktiskt fint. Receptet kommer här: 

Hej på er.

Hoppas att ni har haft en fantastisk helg. Nu känns det tyvärr som att den sista sommarvärmen har lämnat Sverige för i år. Imorse var det inte många grader här i Varberg när jag begav mig till jobbet.
Idag blev jag sugen på en krämig kycklinggryta. När man äter paleo är det ganska svårt att göra krämiga grytor tycker jag, Med tanke på att man inte använder sig utav laktos, och det är nu man tyvärr saknar creme fraichen och grädden. Men jag tänkte att jag skulle testa att göra en krämggryta med kokosmjölk och det funkade faktiskt fint. Receptet kommer här: 

Krämig kycklinggryta:

500 gram kycklingfilé
1 st gullök
1 1/2 burk krämig kokosmjölk (cirka 600 g)
1/2 burk soltorkade tomater
1 näve ruccola
2 tsk sambal oelek (ej strikt paleo)
1 msk tomatpuré
1 kryddmått paprikapulver
1 kryddmått chiliflingor
1 st ekologisk kycklingbuljong (ej strikt paleo)
Ev Salt & Peppar
 

Hacka löken och skär kyckligen i mindre bitar. Stek sedan i lite olja. Slå sedan på kokosmjölken och lägg i buljongen, tomatpurén och sambal oeleken.. Låt sedan grytan stå och ”reducera” ner på medelvärme så att den blir krämig. Lägg sedan i soltorkade tomater, kryddorna och tillsist ruccolan. 

Till grytan serverade jag sötpotatis, morot, kålrot & polkabetor i ugn. Ringa över lite olivolja, krydda med salt & peppar. Ungen sätter du på 200 grader och låter betorna var i ungen i cirka 25 minuter. Ev sätta på grill de sista 5 minuterna för att ge lite extra färg. 

På toppen rev jag över lite parmesan. 

sites/default/files/IMG_20140922_204900.jpg

Nu skall jag fortsätta att titta på kockarnas kamp och heja fram min gamla vinkunskaps lärare.
Ha en go kväll kära ni.

Kramar

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer