Godaste Paleobrödet!

Hej kära ni. 

Hej kära ni. 

Vilket fantastiskt väder Sverige bjuder på idag, det är ingen som kan tro att september går mot sitt slut. Idag började jag och Johan med en låång mysfrukost framför nyhetsmorgon. Jag gick upp lite tidigare för att testbaka ett nyt recept för paleobröd och det blev väldigt lyckat får jag lov att säga. Receptet kommer här:

Paleobröd i muffinsformar, cirka 12-15 st

4 ägg

4-5 msk kokosmjölk

2 msk kokosfett (kung markattas)

1/2 dl kokosmjöl

1/2 dl sesamfrön

1 dl mandelmjöl

2 msk fiberhusk

2 msk chiafrön

1-2 tsk bakpulver (ej strikt paleo)

2-krm salt 

1/2 dl pumpakärnor

 

Så här gör du :

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa äggen fluffigt bunke, tillsätt sedan smält kokosfett och kokosmjölkenn och bakpulvret. Vispa!

Vänd sedan ned de torra ingredienserna som du har blandat i en annan bunke och vispa försiktigt. 

Låt degen stå och dra sig i cirka 5-10 minuter & klicka sedan ut smeten i muffinsformar och strö över lite pumpakärnor. 

Sätt in muffinsformarna ugnen i ca 25-30 min. Brödet är klart när det har fått gyllenbrun fin färg.

Låt bröder vila lite innan du äter det. Jag åt mina muffinsmackor med smör, skinka och tomat på, kanongott. 

sites/default/files/IMG_20140920_151510.jpg

sites/default/files/20140920_100320_0.jpg

Ha en fantastisk lördagkväll ,för det skall jag ha. 

Stor kram 

No Comments Yet

Comments are closed