Fredagsmys

Hej på er. 

Hej på er. 

Jag måste erkänna en sak, jag älskar verkligen hösten. Att komma hem från jobbet en fredag, tända lite ljus, ta på sig myskläder och ta ett glas rött vin, hur underbart är inte det? Förr tyckte jag att det var sorgligt när hösten kom då sena sommarkvällar var passerade och man var tvungen att stänga in sig i mörkret. Konstigt nog har det nu på senare år blivit min favorit årstid. Inte bara för att man kan gå i skogen timma efter timma och plocka bär & svamp, utan att jag känner ett inre lugn. Man har inte samma press på sig att hitta på roliga saker och vara tillänglig hela tiden utan att det är okej att stänga in sig och bara ta hand om sig själv. Sen älskar jag även allt som har med höstkläder & skor att göra, önskar att jag kunde köpa höstkläder tills jag inte får plats i lägenheten mer. Tror även att det skulle vara väldigt uppskattat av Johan. 

Idag efter jobbet gick jag på stan en sväng, dock var det inte så mycket höst i luften idag då solen lyste och tempraturen gick upp emot 20 grader. Men ändå kände jag att hösten var påväg och kunde inspireras och kika på framtida köp i butikerna.

Ikväll gjorde jag det ganska lätt för mig och köpte rostbiffskivor som jag krydda med salt, peppar & stekte i smör  2 minuter på varje sida för att få medium stekt kött. Jag lät skivorna sedan vila i folié i cirka 10 minuter för att bli riktigt saftiga. Till köttet gjorde jag en sallad på körsbärstomater, avocado, rödlök, ärtskott & salladslök. Jag hade kvar lite hemmagjod bearnaisesås sen i veckan som jag serverade till. Perfekt när man känner att fredagströttheten börjar krypa fram. Vinet som vi dricker ikväll är självklart ekologiskt och heter Troppo. Kanske inte det godaste vin jag testat men helt klart godkänt.

Nu sitter jag mätt och belåten i soffan och njuter av fredagen tillsammans med Johan, lite vin och lite mörk ekologisk choklad. Ha en fantastisk helg mina fina vänner och ta vara på varandra och helgen.

sites/default/files/IMG_20140905_194611.jpg

sites/default/files/1409942688142.jpg

Kram

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer