Risentas fröknäckemix

Jag glömde skriva att vi självklart inte bara åt paj till kvällsmat (även om jag gärna kunde gjort det) utan vi åt även fröknäcke med massa gott tillbehör. Jag trodde att vi hade knäckebröd kvar hemma så jag skulle slippa baka mer idag men till min stora förvåning så var även dem slut..

Jag brukar baka mina fröknäckebröd helt från grunden, men idag orkade jag inte. Och vet ni vad det bästa är då? Jo “förknäcke bakmix” från Risenta. Se bild nedan.

Jag glömde skriva att vi självklart inte bara åt paj till kvällsmat (även om jag gärna kunde gjort det) utan vi åt även fröknäcke med massa gott tillbehör. Jag trodde att vi hade knäckebröd kvar hemma så jag skulle slippa baka mer idag men till min stora förvåning så var även dem slut..

Jag brukar baka mina fröknäckebröd helt från grunden, men idag orkade jag inte. Och vet ni vad det bästa är då? Jo “förknäcke bakmix” från Risenta. Se bild nedan.

Såhär står det att du gör på påsen:

Blanda mixen med 4 dl kokande vatten och 3 msk rapsolja i en bunke. Låt vila i 10 min.Fördela smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper. Lägg på ytterligare ett papper, platta ut smeten jämt. Använd kavel och kavla ovanpå det översta pappret.Ta bort översta pappret. Toppa med ett par nypor flingsalt eller ev. kryddor. Grädda i 150° varmluft eller 175° vanlig ugn i 55 min, eller tills knäcket blivit torrt och gyllenbrunt.Bryt knäcket i lagom stora bitar. Förvara i tätslutande burk eller påse.

sites/default/files/image_26.jpg

Knäckebrödet är såå gott och så himla smidigt att göra, perfekt när man är sugen på en lättare kvällsmat. Ikväll åt vi knäckebrödet med skinka, ägg och min solgula juice till 🙂 

sites/default/files/image_27.jpg

Här kommer även en bild på pajen med kokosfluffet till:

sites/default/files/image_28.jpg

Nu är jag mätt ska ni veta, Johan med tror jag…

Kram på er!!

 



Inga kommentarer

Stängt för kommentarer